Tuesday, November 20, 2007

Απόγνωση



Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος και 5 μέλη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αποσβολωμένη η Ελλάς παρακολουθεί τις εξελίξεις. Αμφίβολο αν θα λειτουργήσει σήμερα το κράτος. Σοκαρισμένοι οι πολίτες φοβούνται να ξεμυτίσουν από την πόρτα τους, καθώς ο Μεγάλος Αδελφός - ανεμπόδιστος πια από τα αδάμαστα προοδευτικά πνεύματα της Επιτροπής - κυκλοφορεί ελεύθερος και καταγράφει τα πάντα.

Γρηγορείτε! Ο μπαμπούλας βγήκε παγανιά και κανείς πλέον δεν είναι εκεί έξω για να τον κατατροπώσει. Μπουουουουουουουουου!

Περισσότερες εντυπώσεις και σχόλια, για το πρώτο κρίσιμο 12ωρο χωρίς Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αργά το απόγευμα - αν και εφ' όσον υπάρχουμε ακόμη.

Update 21/09/2007 14:53: Τελικά υπάρχει ζωή μετά (ενν. την παραίτηση της επιτροπής και των επαϊόντων της). Απίστευτο...

Σημειώσεις:
(1) Ο πίνακας ("Θάνατος στο δωμάτιο αρρώστου") είναι του Νορβηγού Edvard Munch (1863-1944), περισσότερου γνωστού στο ευρύ κοινό για τον πίνακά του "Η κραυγή".

(2) Παραπέμπω σε εξαιρετική, κατά την γνώμη μου, σχετική αρθρογραφία του Πάσχου Μανδραβέλη, στην ιστοσελίδα του (medium.gr), σχετικά με υπερβολές που παρήγαγε η εν λόγω επιτροπή, υπό την μέχρι πρότινος σύνθεσή της. Ο ίδιος θεωρεί ότι παρ' όλα ταύτα κακώς παρεκάμφθη ("ανόητες αποφάσεις, αλλά αποφάσεις"). Προσωπικά, στην συγκεκριμένη περίπτωση κρίνω εκ του αποτελέσματος. Και εν πάσει περιπτώσει, ας αποφασίσουμε πρώτα τι είναι προσωπικά δεδομένα και τι όχι και ακολούθως συστήνουμε επιτροπές για τη διαφύλαξη των πρώτων.

29 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Πω πω τι πάθαμε!
Καλά οι άνθρωποι αυτοί δεν σκέφτηκαν τους δολοφόνους, τους κλέφτες, τους τσαντάκηδες, τους διαρρήκτες, τους ληστές, τους απατεώνες, τους βιαστές εν γένει και ανηλίκων ανηλίκων ειδικότερα, τους κακοποιούς εν γένει και τους παραδίδουν βορά στην άπληστη κοινή γνώμη!!
Μα δεν σκέφτονται ότι έτσι θα τους μειώσουν λόγω αναγνωρισιμότητος τον κύκλο εργασιών τους; Τι να πεις και τι να ομολογήσεις.. Η Κυβέρνηση αν είχε τσίπα έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί!! Το ίδιο και ο κ. Σανιδάς ο οποίος ως Εισαγγελεύς του Α.Π. προέταξε της προστασίας των προσωπικών δεδομένων (άκουσον.. άκουσον..) την δίωξη και καταστολή των εγκλημάτων.. Αίσχος που ακούστηκε στην χώρα μας να προστατεύονται τα θύματα σε βάρος των θυτών...
Και μη χειρότερα!!!

Unknown said...

Αμ΄ ετσι εξηγείται..
Μόλις διάβασα ότι είχε λήξει η θητεία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών δεδομένων και είπαν γιατί να περιμένουμε να μας διώξουν και δεν φεύγουμε μόνοι μας, διαμαρτυρόμενοι και καταγγέλλοντες, να γίνουμε και ήρωες της Δημοκρατίας..

Anonymous said...

@ Χρήστος Βάρδακας :

Κι αυτό σωστό :)

mickey said...

Μου "κλεψες" το "θέμα" που ήθελα να ανεβάσω για επόμενο post μπαγασάκο ;)

Με έφαγαν βλέπεις οι δουλειές και η... τελειομανία μου :(

Συμφωνώ φυσικά με το "πνεύμα" του post - πως θα μπορούσα να διαφωνήσω άλλωστε!

Λες ο Μεγάλος Αδερφός να μην είναι τόσο μπαμπούλας τελικά; Αν και μάλλον απλώς δεν είναι τόσο "μεγάλος" όσο θέλουν κάποιοι να τον παρουσιάζουν - για να 'χουν κάτι να λένε ;)

Anyway, αφού... υπάρχουμε πάλι καλά :))


Υ.Γ. Τι αναφέρεις τον Μανδραβέλη; Με όλο το σεβασμό, το δικό σου είναι ΠΟΛΥ καλύτερο κείμενο!

Univers said...

@ Mickey:

Ο Πάσχος Μανδραβέλης έχει αναλυτικά και επανειλημμένως παρουσιάσει τις αντιφάσεις και τις υπερβολές των κατά καιρούς αποφάσεων της περιβόητης επιτροπής (και δι' αυτών συνάγει κανείς εμμέσως τις θέσεις του). Το δικό μου κείμενο είναι σύντομο και σαρκαστικό. Η ίδια η πραγματικότητα εν τέλει είναι σαρκαστική και χλευαστική των θέσεων της επιτροπής, αφού η (κατά την περινούστατη εκτίμηση της επιτροπής) "ποδοπάτηση" των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και των ατομικών ελευθεριών εν γένει συνδυάστηκε με τον πρώτο εδώ και πολλά χρόνια απολύτως ειρηνικό εορτασμό της 17 Νοέμβρη.

Τι αξίωνε η επιτροπή; Το άκουσα απόψε: Να είναι σβηστές οι κάμερες και να ανάψουν μόλις αρχίσουν να τελούνται αδικήματα! Προφανώς κάποιος θα όφειλε να καιροφυλακτεί και άμα τη ενάρξει των επεισοδίων να ρίξει σήμα: "Ανάψτε τις κάμερες!" Είναι για γέλια και για κλάματα μαζί.

Κατά την γνώμη μου συνδυασμός παραγόντων συνέβαλε στην αποτροπή των επεισοδίων:
(1)Η ισχυρή αστυνομική δύναμη (περίπου 1 αστυνομικός ανά διαδηλωτή!).
(2) Η τεκμηρίωση, από τις κάμερες, με υλικό δυνάμει αξιοποιήσιμο σε τρέχοντα χρόνο.
(3) Η παρουσία των εισαγγελέων, οι οποίοι, με βάση το υλικό από την ζωντανή κάλυψη της πορείας, ήταν έτοιμοι να διατάξουν επέμβαση της αστυνομίας, σε περίπτωση τέλεσης αδικημάτων.
(4) Το σπάσιμο (επιτέλους) του δυσώδους αποστήματος του ψευδεπίγραφου ασύλου (άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία made in Greece). Πριν μερικές εβδομάδες στα επεισόδια της Έκθεσης Θεσσαλονίκης διατάχθηκε και πραγματοποιήθηκε επέμβαση εντός πανεπιστημιακού χώρου. Οι υποψήφιοι ταραξίες ήξεραν ότι θα επαναλαμβανόταν αν κρινόταν απαραίτητο.
(5) Τέλος, ίσως και η... βροχή.

Πρόβλεψή μου είναι ότι αν η στάση της ελληνικής πολιτείας παραμείνει εξ ίσου σθεναρή για 2-3 επετείους ακόμη, η Ελλάδα θα ξεχάσει αυτό το επετειακό αίσχος με το οποίο έμαθε να ζει για δεκαετίες. Και αυτό θα είναι και προς όφελος των ειρηνικών διαδηλωτών, που καπελώνονται συστηματικά από τα ταραχοποιά στοιχεία. Ανεξαρτήτως του αν μερικοί εξ αυτών αλλοιθωρίζουν (ελαφρώς ή βαρέως) προς τοιούτου είδους "επαναστατικές γυμναστικές".

Univers said...

@ χριστοσ βαρδακασ:

Ακριβώς έτσι εξηγείται. Η θητεία τους είχε λήξει τον Αύγουστο. Αντί, έστω, να πουν ότι οι αντιλήψεις τους διαφέρουν από αυτές της κυβέρνησης, προτίμησαν να κάνουν ηρωική έξοδο, παρουσιάζοντας τις αντιλήψεις τους ως θέσφατο που ποδοπατήθηκε.

Άμε στο καλό...

Univers said...

Βεβαίως, μπορεί να προβληματισθεί (και δικαίως) κανείς για το κατά πόσον το υλικό από την λειτουργία των καμερών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκβιασμούς (πχ. ακούστηκε ότι μπορούν να καταγραφούν μυστικές συναντήσεις "παράνομων" αισθηματικών σχέσεων και ακολούθως να εκβιάζονται οι συμμετέχοντες σε αυτές).

Αμφιβάλλω για το κατά πόσον οι ενδιαφερόμενοι και πιθανώς θιγόμενοι θα επέλεγαν ως σημείο τέτοιων συναντήσεων τις πολυσύχναστες οδούς όπου καταγράφουν κάμερες. Αυτές οι δουλειές γίνονται αλλού...

Εν πάσει περιπτώσει, γι' αυτό πρέπει να υπάρχει έλεγχος. Ας πούμε να παραμένουν οι κόπιες για βραχύ χρονικό διάστημα από την εγγραφή τους και μετά (επί μη εξιοποίησής τους) να καταστρέφονται. Αλλά έλεγχος δεν σημαίνει άρνηση υιοθέτησης μιας τεχνολογίας. Και το τηλέφωνο μπορεί να παρακολουθείται και οι συνομιλίες να καταγράφονται, αλλά δεν είναι λόγος να το καταργήσουμε.

Αυτά, βέβαια, που λέγονται, ότι δηλ. όλοι θα ταυτοποιούνται, θα καταγράφονται, θα παρακολουθούνται και θα αρχειοθετούνται, είναι προς το παρόν ασυγχώρητη ελαφρότητα (αν δεν είναι εσκεμμένη παραπληροφόρηση). Είναι αδύνατον να καταγράφονται, να ταυτοποιούνται και να παρακολουθούνται εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μέρα επί τη βάσει των ψηφιακών τους εικόνων. Λογισμικό που να αναγνωρίζει μαζικά και μη στοχευμένα χιλιάδες πρόσωπα, όπως τυχαίως και ατελώς αυτά εκτίθενται κατά το πέρασμά τους από σημεία κάλυψης μια κάμερας δεν υπάρχει (και δεν νομίζω ότι βρίσκεται στις σημερινές δυνατότητες - αφήστε που δεν υπάρχει αντίστοιχη βάση δεδομένων που να μπορεί να αξιοποιηθεί για σύγκριση). Και το Echelon που επιχειρεί ανάλογη καταγραφή για τις τηλεπικοινωνίες και το internet (όπου δεν υπάρχει εικόνα και τα πράγματα είναι από λογισμικού σαφώς απλούστερα), στην πραγματικότητα αθροίζει ψηφιοποιημένο - ηχητικό και ιντερνετικό - υλικό που αξιοποιείται στοχευμένα, όταν αναζητείται κάτι συγκεκριμένο. Έχετε την εντύπωση ότι κάποιος αποκωδικοποιεί και ακούει μερικά δισεκατομμύρια συνομιλίες κάθε μέρα; Σημειώστε ότι εδώ είναι παρ' όλα αυτά δυνατή η στοχευμένη αυτοματοποιημένη παρακολούθηση εξ ορισμού, καθ' ότι μπορούν να πρακολουθούνται ηλεκτρονικά συγκεκριμένα τηλέφωνα ή e-mails. (Με αυτά δεν θέλω να πω ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι αθώο. Μπορεί, επί παραδείγματι, να υποκλέψει βιομηχανικά και άλλα μυστικά. Σήμερα πάντως αμφισβητείται η ικανότητά του, όσον αφορά τις τηλεπικοινωνίες, γιατί μεγάλο μέρος τους περνά πλέον από οπτικές ίνες. Άρα για να κατασκοποεύσει κανείς, θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση σε switching points, όπως τα ονομάζει η wikipedia. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).

Η υπόθεση των καμερών έχει σκοπίμως διογκωθεί για να πάρει διαστάσεις "μπαμπούλα" και να μπει στην ίδια κατηγορία με την Νέα Τάξη, την Παγκοσμοιοποίηση κοκ. Από κάτι τέτοια ζουν και αναπνέουν μερικοί...

Univers said...

Και ένα κουΐζ, για όσους δεν διάβασαν τις παραπομπές στην αρθρογραφία Μανδραβέλη (οι ζαβολιάρηδες αποκλείονται):

«Απέναντι σʼ αυτό το απροκάλυπτο κουρέλιασμα κάθε νομιμότητας από κυβέρνηση και διωκτικές αρχές, μοναδική απάντηση δεν είναι άλλη από την ενεργοποίηση του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος - του ιστορικού 114 της προδικτατορικής περιόδου: "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".
....................
Αυτή η αντίσταση ήδη έχει πάρει πολλές μορφές. Από τους δικαστικούς αγώνες έγκριτων νομικών και άλλων ενεργών πολιτών της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες" μέχρι πιο δυναμικές πρακτικές: σκέπασμα των καμερών με μαύρες κουκούλες (όπως έκανε το ΠΑΜΕ στις κάμερες της Ομόνοιας στις 2.7.04 και στο Περιστέρι στις 3.9.04), ξήλωμα των καλωδίων τους (όπως έκανε η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ σε 26 σημεία της Θεσσαλονίκης στις 12.6.03), «τύφλωμα» των φακών τους με σπρέι (ΠΑΜΕ σε Ομόνοια-Πατήσια [3.9.04] και Πειραιά [8.9.04]), γκρέμισμα των στύλων (Αντιεξουσιαστική Κίνηση στη Θεσσαλονίκη 15.11.05, ΠΑΜΕ στη Φιλελλήνων 1.6.06). Τη ριζικότερη απάντηση στη λειτουργία των καμερών την έχουν δώσει, ωστόσο, άτομα και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, με μια εκτεταμένη εκστρατεία καταστροφής της υποδομής του "ηλεκτρονικού χαφιεδισμού". Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2006 είχαν καταστραφεί μʼ αυτόν τον τρόπο 180 κάμερες (ή ΚΑΦΑΟ) σε σύνολο 542.
....................
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν, ως εκ τούτου, να προτείνουν στη Βουλή την αμνήστευση όλων αυτών των "αδικημάτων"... Ο δε δημοκράτης πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, να καλέσει συμβολικά στη φετινή "Γιορτή της Δημοκρατίας" όσους έχουν διωχθεί με την κατηγορία της συμμετοχής σε καταστροφή κάμερας. Δεν νομίζουμε πως θα πάνε. Το κρίσιμο μήνυμα θα έχει, όμως, δοθεί.


Σε ποια εφημερίδα γράφηκαν τα παραπάνω;

Για τους ανυπόμονους, κλικ εδώ.

Univers said...

@ sea:

Πού είναι οι διαστημικές φωτογραφίες του in.gr;

Anonymous said...

Η γνώση της τεχνολογίας είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του θέματος, μπράβο Univers :)
Νομίζω ότι δεν είναι τόσο η παρακολούθηση που ενοχλεί, όσο η υποψία της χρήσης προσωπικών δεδομένων από τους διάφορους επιτήδειους.
Όταν η κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη να προστατέψει τους κατοίκους από τις φωτιές που απαιτεί εξοπλισμό και συντονισμό, με αποτέλεσμα να κσαούν 65 άνθρωποι, τι να περιμένεις για διαχείρηση εξειδικευμένης τεχνολογίας... Τι θα τούρθει του καθενός. Επίσης.
Είναι λεπτά θέματα, δεν είναι εύκολα...

Anonymous said...

Στη στήλη τεχνολογία, κάτι τέτοιο...αν δεν τις δεις, τις έβαλα στο ιστολόγιο γιατί ήταν ωραίες. Η μία δείχνει τις πλειάδες κι η άλλη τη γη ν' ανατέλλει στη σελήνη.

SniperAthens said...

Σωστό - η θητεία της αρχής έληγε και έκανε ηρωϊκή έξοδο - θα τους ξανακούσετε τους κυρίους ως "αντιστασιακούς".


Σε καμμία χώρα όπου υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές, αυτές ΔΕΝ υποκαθιστούν τη Δικαιοσύνη. Άλλωστε, όπως έχουμε την απαίτηση από τη Δημοκρατία να προστατεύσει τους λίγους, έτσι έχουμε και την απαίτηση να προστατεύσει τους πολλούς.


Όποιος ΔΕΝ παρανομεί ΔΕΝ έχει κάτι να φοβηθεί - ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουμε μπερδέψει στην Ελλάδα την ελευθερία με την ασυδοσία, έχοντας ξεχάσει ότι εκεί που αρχίζει η ελευθερία του ενός, σταματά του άλλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κάπνισμα.

Univers said...

Χθες, σε πρωινή εκπομπή, λάβρα η Φωφάρα ξιφούλκησε εναντίον της κυβέρνησης, για καταπάτηση και περιφρόνηση των νόμων. Φαντάζομαι, υπολογίζει ότι η μνήμη κρίσιμης μερίδας Ελλήνων δεν ξεπερνά σε βάθος τους δύο μήνες. Οι ολίγιστοι και εκλεκτοί αναγνώστες της στήλης ελπίζω παρ' όλα ταύτα να θυμούνται...

Anonymous said...

Αυτά είναι αστεία πράγματα. Αλλά θυμάμαι και τον ΓΑΠ να ρωτάει : " Ποιός Άρειος Πάγος... "
Για να το λέει μάλλον δεν τον υπολογίζει. Αλλά, όπως πολύ σωστά γράφει ο κ. Τσούκας στο βιβλίο του " έναρθρη κραυγή " που το προτείνω σε όλους, μεταδίδουν την απαξίωση του νόμου με το παράδειγμά τους.
Δεν μπορεί ένας ηγέτης να μας λέει ότι δεν σέβεται τους νόμους που έχουμε να σεβαστούμε οι υπόλοιποι.
Κι είναι ντροπή να τα λένε αυτά τα πράγματα...

Locus Publicus said...

univers said...
Η υπόθεση των καμερών έχει σκοπίμως διογκωθεί για να πάρει διαστάσεις "μπαμπούλα" και να μπει στην ίδια κατηγορία με την Νέα Τάξη, την Παγκοσμοιοποίηση κοκ. Από κάτι τέτοια ζουν και αναπνέουν μερικοί...


To παραπάνω σχόλιο αποτελεί για μένα την κεντρική ιδέα όλων όσων βιώνουμαι στην ελληνική καθημερινότητα.

Πρόκειται για μέρος της οργανωμένης στρατηγικής των αριστερών κομμάτων που διεκδικούν τη μονοπώληση παραγωγής μαζικής ιδεολογίας στην Ελλάδα.

Παράγουν συνεχώς εχθρούς, και θέματα αντιπαράθεσης. Στρατηγικός τους στόχος η διατήρηση μιας εκλογικής βάσης που θα τους διατηρήσει στο κοινοβούλιο.

Ιδιαίτερα σκληρές οι δηλώσεις του ΚΚΕ. Δεν εκπλήσομαι. Το ΚΚΕ είναι θυμωμένο. Εχει χάσει τον εμφύλιο, και βίωσε την κατάρρευση του συστήματος που υπεστήριξε. Για να διατηρηθεί στην εξουσία, χρειάζεται εχθρούς. Ο λαικισμός του δίνει τώρα την ευκαιρία να έχει απήχηση σε κάποιες κοινωνικές τάξεις.

Ο Αντρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που αντελήφθη την ροπή του Ελληνα προς τον λαικισμό, και δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ το οποίο λειτουργεί καθαρά πάνω σε συναισθηματικά πρότυπα κρίσης.

Η Φωφώ που αναφέρει ο univers, έχει κάθε λόγο να διατηρεί αυτό το πνεύμα αντιπαράθεσης. Απο αυτό ψηφίστηκε, και απο αυτό ζεί.

squarelogic said...

Τι τα βαλατε με τη Φώφη,το απλό λαικό κοριτσι που δουλεύει απ τα 22(απ τα 22 στο μεροκαματο?
την ρωτουσε προχτές ο γλοιώδης Αυτιάς!-ναι,ρε,στο πηλοφόρι!)?

Τι κι αν εγραψε στα παλια της adidas τον Αρειο Παγο προ 2μηνου και μιλούσαν οι άλλοι "νομοταγείς" ομόσταυλοι για "δικαστικό πραξικόπημα"?
Το παν ειναι να σεβονται οι ΑΛΛΟΙ τους νομους!

Univers said...

Είμαστε, λοιπόν, μια ωραία ατμόσφαιρα εδώ μέσα... (θυμάστε την ατάκα του Ηλιόπουλου;)

"Φορτώνω", τώρα, με την στάση των προνομιούχων συντεχνιών στενού και ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο ασφαλιστικό και την υποστήριξη που τους παρέχει η Αριστερά, και κάποια στιγμή δεν θα αντέξω.

Ο ιδιώτης αυτοαπασχολούμενος και ετεροαπασχολούμενος ουδόλλως απασχολεί την Ελληνική, όπως και την Γαλλική καθώς φαίνεται, Αριστερά. Μέλημά τους είναι μην κακοπάθουν τα "πρωτότοκα παιδιά" του πολιτικού συστήματος, τα μέλη των συντεχνιών του Δημοσίου. Για τα αποπαίδια, ας πρόσεχαν.

Univers said...

Ο Βενιζέλος, προς τιμήν του, πήρε σαφείς αποστάσεις από τα αίσχη των Φώφης - ΓΑΠ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα, αν αυτό ήταν απλώς θέμα τακτικής ("Α ο Γιώργος, άρα Ω εγώ"), είναι άλλο θέμα.

Univers said...

Και μιας και έγινε νύξη για το Ασφαλιστικό, ιδού μια σπαρταριστή πρόταση για ενοποίηση ταμείων κατά Ανδρέα Πετρουλάκη...

DimitrizZzZz said...

Ξέρεις τι είναι να τους πάρει καμιά κάμερα πρώτο πλάνο την ώρα που μπαίνουν σε κανά μπουρδέλο;

Univers said...

Είναι και αυτό ένα πρόβλημα. Στην Φυλής, πάντως, δεν υπάρχουν κάμερες... διαχείρισης κυκλοφορίας.

Unknown said...

Όταν στις δύο μεγαλύτερες και σηαμντικότερες Νομαρχίες της Χώρας οι Έλληνες ψηφίζουν και ξαναψηφίζουν την ΦΦώφφη και τον Πανίκα τι τα ρωτάς και τι γυρεύεις..

Univers said...

Τρόμαξα να βρω ποιος είναι ο Πανίκας! Με έσωσε (πάλι) το Google...

squarelogic said...

εξαιρετικη η επιλογη του πινακα!
Πριν λιγο καρο ειχα παρει και διαβαζα το βιβλιαράκι των εξοχων (και παμφθηνων για την προσφερόμενη ποιότητα..)εκδοσεων TASCHEN για τον Munch,και μου ειχε κανει εντυπωση για αλλη μια φορά η 'σκοτεινιά" και η απογνωση που αυτός ο ζωγράφος μεταφέρει στους πινακες του!

Ιδία απόγνωση μας εχει καταλάβει μετα την παραίτηση των μελών της ανεξαρτητης(τρομαρα της) Αρχής!

Univers said...

Ευτυχώς εδώ δεν είναι Νορβηγία. Το φως και η ιλαρότητα του ελληνικού τοπίου θα μας βοηθήσει συν τω χρόνω να ξεπεράσουμε τις βαθειές πληγές μας.

Unknown said...

@univers
Μα δεν ξέρατε τον Νομάρχη Πανίκα;
Δεν τον βλέπετε δις ή τρις της ημέρας στην τηλεόραση;
Που ζείτε αγαπητέ μου;
Θα τον ψάξω και εγώ στο Google για να δω τι γράφουν γι αυτόν..

Απορών και Εξιστάμενος said...

Χάρις στις απαράδεκτες υπηρεσίες του συνδυασμού ΟΤΕ και του ISP μου (Internet Service Provider) μόλις σήμερα είδα την "ανάρτηση" -κατά την ξύλινη ελληνική μετάφραση του όρου που παράγουν συνήθως Αμερικανοί γλωσσικά ημιμαθείς- σας. Φυσικά συμφωνώ.
Νομίζω ότι το "καλάμι" -εννοώ το καβαλημένο- είναι το καλύτερο hobby για γέροντες νομικούς, σαν αυτούς που έχουν συμπράξει στην νομική αηδία που επικρατεί εδώ και χρόνια στη χώρα και αποτελούν μεγάλο μέρος των εν βρασμώ "παραιτηθέντων"... Είμαι χαρούμενος που δεν θυμάμαι το όνομα ουδενός εξ αυτών!
Το πρόβλημα που παρουσιάζεται πάντα στο καβαλημένο καλάμι είναι στο "παρκάρισμα"!

Univers said...

Αυτοί πάρκαραν το καλάμι τους στην επιτροπή! Γι' από δω και μπρος υπάρχουν πάντως και τα καφενεία...