Sunday, July 10, 2011

Να πέφτει χρήμα στην αγορά...

Η λογική που οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό εξακολουθεί κυρίαρχη. Να πέφτει χρήμα στην αγορά, να βολεύονται και μερικές χιλιάδες (αν είναι και "δικοί μας" ακόμα καλύτερα...) και όσο για το πού πάει το χρήμα, αυτό λίγο νοιάζει.

Έτσι 150 προσλήψεις ανακοινώνει το Ινστιτούτο Νεολαίας, Οργανισμός που έχει περιληφθεί στην λίστα των προς κατάργηση Οργανισμών (προφανώς για να εξευμενισθεί η άπονη Ευρώπη). Με τι αντικείμενο; Ιδού: Υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση και Επέκταση της Λειτουργίας των Θυρίδων Επιχειρηματικότητας για την Ενθάρρυνση Και Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας» Αν ζείτε στην Ελλάδα θα καταλάβατε ήδη. Άλλωστε η διοίκηση του Οργανισμού με επίσημη ανακοίνωσή της δικαιολογείται, όπως είδατε, πολύ σεμνά: Λεφτά των ξένων, κυρίως, μοιράζουμε ρε παιδιά, μην κάνετε έτσι!

Μ' αυτά και μ' αυτά, σ' αυτό το ελληνικό μπάχαλο μπορούν να φτάσουν να απολύονται από την πόρτα υπάλληλοι του Δημοσίου που πρόσφεραν και προσφέρουν και από το παράθυρο να προσλαμβάνονται άλλοι σε αργομισθίες. Θα εκπλαγείτε αν το δείτε;

Δεν θέλω να σκέφτομαι τι σουτάρισμα θα φάμε αν και όταν η Ευρώπη θα έχει θωρακισθεί επαρκώς από τυχόν επέκταση της κρίσης, ή και αντίθετα αν αυτή κριθεί αναπόφευκτη, οπότε θα επικρατήσει το "ο σώζων εαυτόν, σωθείτω". Ουαί και αλίμονον..