Monday, July 23, 2007

Υπερόπλα

F-22 Raptor


Μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενεάς με τεχνολογία απόκρυψης stealth. Κατασκευαζόμενο από την σύμπραξη Lockheed/Boeing/General Dynamics. Γεννημένο ως ιδέα το 1986 και ενσαρκωμένο στην τρέχουσα μορφή του το 2003. Ακόμη υπό ανάπτυξη.

Ίσως το ικανότερο και πάντως ένα από τα κορυφαία σύγχρονα μαχητικά. Ίσως το ακριβότερο, επίσης, που κατασκευάστηκε ποτέ. Διάθεση, προς το παρόν, αυστηρά περιορισμένη στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ. Ευρεία μελλοντική διάθεση στις Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών μάλλον απίθανη, λόγω υψηλότατου κόστους και συσσωρευμένης τεχνολογίας αιχμής.


Λεπτομέρειες κατασκευής καλυπτόμενες από πέπλο μυστηρίου. Υπερσύγχρονη τεχνολογία ελαχιστοποίησης του ίχνους radar. Όπλα φερόμενα εσωτερικώς για αύξηση της αποτελεσματικότητας απόκρυψης από την ανίχνευση radar. Επιλογή για αρχικά εξωτερική μεταφορά όπλων ή δεξαμενών καυσίμου και απόρριψη ακολούθως, με αποτέλεσμα «εξαφάνιση» από τις οθόνες των radars, όταν απαιτηθεί.

Δυνατότητα λειτουργίας ως WiFi για μεταφορά δεδομένων live στο πεδίο της μάχης. Ανταλλαγή δεδομένων με άλλα όμοιά του αεροσκάφη ή με άλλες πηγές συγκέντρωσης και χειρισμού ζωτικών πληροφοριών (λειτουργία “mini-AWAC”).

Software: eνάμισυ εκατομμύριο γραμμές κώδικα προγραμματισμού. Αναφερόμενες ικανότητες εξουδετέρωσης σε αερομαχία (“kill ratio”) εναντίον των F-15 έως 108 : 1.

Έχει την φήμη του ανίκητου στις αερομαχίες.

"A really Hot stuff". Υπερόπλο.

..................................................................................


Scarlett Johansson


Τύπος “γυναίκα”, υπότυπος “ξανθιά κούκλα”, ανθυπότυπος “ακαταμάχητη star”. Γεννημένη το 1984 και ευρισκόμενη σε πλήρη άνθηση από το 2003 (βλέπε “Lost in Translation”). Κατασκευαστής: αβέβαιος. Θεός, Μητέρα Φύση, Εξέλιξη οι πιθανότεροι (μη αμοιβαίως αναιρούμενοι).

Προσωπικότητα, γοητεία, sex appeal και απήχηση στον ανδρικό πληθυσμό επί του παρόντος υπό εξέλιξη, πάντως πλησίον του (εκτιμώμενου) ζενίθ. Από τις γοητευτικότερες star του κινηματογράφου και, κατά γενική ομολογία, σεξουαλικότερες γυναίκες που πέρασαν ποτέ από τη μεγάλη οθόνη. Γούστα, ειδικές απαιτήσεις και κόστος συντήρησης ανοικτά σε εικασίες. Επί του παρόντος, διατίθεται δι' αυστηρώς περιορισμένη κατοχή και χρήση, παρ’ ότι συνδεδεμένη συναισθηματικά στο παρελθόν με σειρά γνωστών ονομάτων. Μελλοντική διάθεση στο ευρύ κοινό μάλλον απίθανη, δοθείσης της ποιότητας των επιμέρους χαρακτηριστικών και της φήμης που συγκεντρώνει.

Τεχνολογία πανάρχαια, πλην δοκιμασμένης αποτελεσματικότητας και μηδέποτε υπερκερασθείσα. Λεπτομέρειες κατασκευής διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, χωρίς ιδιαίτερη επιθυμία συσκότισης, μάλλον με διάθεση προβολής. Όμορφο πρόσωπο με σεξουαλικές γραμμές, υπέροχο μπούστο, καλλίγραμμο σώμα, νιάτα, δροσιά, αμεσότητα στην εκπομπή γενετήσιων μηνυμάτων, αθωότητα στο βλέμμα. Εκπέμπει νευροπαραλυτικά αέρια που εξασθενούν - μέχρις εξουδετερώσεως - κάθε δυνατότητα αντίδρασης σε ορδές ανδρικού πληθυσμού.

Όπως όλα τα μοντέλα “γυναίκα”, λειτουργεί και ως WiFi για ευρεία ανταλλαγή δεδομένων με άλλα μοντέλα του ιδίου τύπου, και γενικότερα με κόμβους ροής πληροφοριών. Υπολογιζόμενη δυνατότητα εξουδετέρωσης ανδρών στα ύψη των 2.7 δις : 1 (μερικοί δεν συγκινούνται από γυναικεία κάλλη γενικότερα, άλλοι θα ανθίσταντο μόνον για το πείσμα). Software: xίλια τετρακόσια cm3 προγραμματιζόμενου εγκεφάλου (λειτουργικό HSW - Homo Sapiens for Women, με ποικίλλες σουΐτες εφαρμογών). Η εξουδετέρωση και ενός ολόκληρου ακόμη στρατεύματος είναι στις δυνατότητές της, είτε με επίθεση σε καθένα από τους στρατιώτες είτε με (ευχερή) εξουδετέρωση της ηγεσίας αυτού. Είναι ακατανίκητη στο πεδίο μάχης του έρωτα.
A "hot stuff" too. Υπερόπλο.

13 comments:

Univers said...

Για δεύτερη συνεχή φορά θα πετάξουμε ψηλά, λαθρεπιβάτες στα φτερά ενός αεροπλάνου αλλά και ενός ξανθού "αγγέλου".

Απολαύστε την πτήση!

squarelogic said...

Απαιχτο!
Λειτουργικο "Homo Sapiens for Women"!Ακομα γελαω....

αν τα 40ρια σου προκαλουν τετοια εμπνευση,τι να πω...μεχρι που βαζω μερος των εξοδων για τη μετεγκατασταση σου στην Αφρικη!
'Η μηπως ειναι το αντιθετο?
(δηλ.θετικη επιδραση των νεων air condition με τεχνολογια erecter?)

-)

Univers said...

...inverter παρακαλώ! Προφανώς ηθελημένη παραφθορά...

Πάντως να δεις οπωσδήποτε το video. Το αεροπλάνο αυτό μοιάζει να καταργεί την βαρύτητα. Θα δεις σειρά ελιγμών που μοιάζουν απίστευτοι αλλά είναι πολύ δημοφιλείς σε επιδείξεις μαχητικών, όπως ο Pugachev's Cobra, ο Kulbit και ο J-τurn.

Για να είμαστε δίκαιοι, πρωτοπόρησαν σε αυτούς μαχητικά από την κάποτε κραταιά Σοβιετική Ένωση, όπως μερικά MiG και Sukhoi. Το F-22 Raptor φτιάχθηκε εν μέρει και ως αντίπαλο δέος σ'αυτά. Το γόητρο, βέβαια, της επιτυχούς εκτέλεσης τέτοιων ελιγμών σε επιδείξεις (airshows) παίζει τον ρόλο του, πέρα από την όποια πρακτική αξία στην μάχη.

squarelogic said...

προφανως ηθελημενη παραφθορα!

ειδα το βιντεο του raptor και περιμενω εναγωνιως video με τους "ελιγμους" της Scarlet!
Ως γνωστον,προτιμω αυτα τα υπεροπλα!

Univers said...

Του δευτέρου υπερόπλου οι επιχειρησιακές δυνατότητες απλώς εικάζονται από διάφορες simulations επί της μεγάλης οθόνης.

Ολίγιστοι οι εκλεκτοί που το πιλοτάρισαν σε πραγματικές συνθήκες εμπλοκής.

Univers said...

...Πάντως, το ζητήσατε και το κάναμε!

Κοπτική - ραπτική από το Match Point (το οποίο παρεπιπτόντως είναι εξαίρετη ταινία).

Univers.
Astronomy, philosophy and politics.
Civil aviation and war fighter airshows.
Cinema and superb women.
...And a lot more.
Stay connected!

perivallon21 said...

Χάρη, αρμονία, αισθητική.
Πάνω απ' όλα: Αποτελεσματικά, δίχως έλεος.
Σε σαγηνεύουν με τα κάλλη τους, υπνωτίζουν το βλέμμα.
Όταν αποκαλύψουν τα εσωτερικά τους χαρίσματα, είναι αργά.
Όλα σβήνουν μέσα σε μια αναλαμπή φωτός, στιγμιαία αλλά δολοφονικής ισχύος.
Όσοι ήρθαν αντιμέτωποι μαζί τους στο πεδίο της μάχης, έχουν να το λένε:
Τιμή μας που μας νίκησε ένας τέτοιος αντίπαλος.
{Ανάμεσα στα θύματα νεοέλληνας (sic), σχολίασε : "Ήταν του χεριού μου, έχω πατήσει κάτω πολλά τέτοια υπερόπλα με γυμνά χέρια. Το άφησα να νομίζει πως με νίκησε..."}

Πως το έλεγε ένα βιβλίο που διαβάζαμε παιδιά :
(καθ' εικόνα και ομοίωση...)

Υ.Γ : Εμπειρική παρατήρηση :
Το λειτουργικό HSW έχω ενδείξεις πως πειραματίζεται ΚΑΙ με την τεχνητή νοημοσύνη, ενω το HSM αν και πιο σύνθετο, "κολλάει" συχνά.
Όλοι οι Γκείτς ίδιοι είναι...

alekos markellos said...

Για την ορθή ανάληψη ευθύνης, η σωστή υπογραφή.

Univers said...

@ alekos markellos:

Στο τρέχον post του blog σας υπάρχει comment moderation. Αντίθετα δεν υπάρχει στα προηγούμενα posts. Κάποιοι πάντως γράφουν(μ)ε αλλά δεν εμφανίζονται τα σχόλια.

squarelogic said...

ευχαριστω για την τοσο αναγκαια προσθηκη!πολυ καλη ταινια το match point και σ'αυτην η Scarlet πραγματικα βαζει φωτια στην οθονη με το εκρηκτικο μειγμα αθωοτητας και προκλησης που εκπεμπει σε..θανατηφορες δοσεις!

Καλη συνεχεια στο καυτο αστυ.

Ανεβασα το αποχαιρετιστηριο(για το καλοκαιρι)ποστ...Enjoy!

Dion.M. said...

Υπερόπλα!!

Πανέμορφα και θανατηφόρα...

Πόσο θα ήθελα να τα οδηγήσω...

Disposition21 said...

Με την Σκαρλετ Γιοχανσον έχουμε γεννηθεί ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια μέρα: 22 Νοεμβρίου του 1984. Λες να επωφεληθώ του γεγονότος και να της ζητήσω να βγούμε; :)

Την είχα δει σε μια μέτρια κωμωδία πριν το 2003 αλλά μετά το Lost In Translation την ξανα-ανακάλυψα. Φοβερή γυναίκα.

Univers said...

@ disposition21:

Ελπίζω να προτιμά τους πολύ μεγαλύτερους (15/10/1967)!

Πάντως θα την δούμε σύντομα με την ωραία Πηνελόπη (Cruz) υπό τις οδηγίες του Γούντι Άλεν. Θέμα: ερωτικά τρίγωνα, λέγεται, που διαδραματίζονται στην Βαρκελώνη.