Sunday, September 23, 2007

Ο ηγεμών επείγεται

11 comments:

Unknown said...

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ..

Patsman said...

Δηκτική εικόνα, αλλά πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Βέβαια, σωστό θα ήταν να δημοσίευες και κάποια αντίστοιχη για τον Γιώργο! Εκεί, θα έβρισκες ποικιλία...

Univers said...

@ χριστοσ βαρδακασ:

"Το κόμμα δεν θα καταληφθεί με ρεσάλτο". Φράση που ο Καψής άντλησε από...την ναυτοσύνη (ιδιοκτήτης σκάφους ο ίδιος).

@ patsman:

Πολλές λαβές έχει δώσει και ο ΓΑΠ, αλλά ο Μπένι αποτελεί πέτρα του σκανδάλου, έτσι όπως όρμησε λαίμαργος για την εξουσία, ως ταύρος εν υαλοπωλείω.

Unknown said...

Εάν ο Βενιζέλος είχε την ευφυΐα και την υπομονή μα περιμένει στην γωνιά του τις εξελίξεις μετά την ήττα χωρίς σχόλια και τηλεοπτικές εμφανίσεις όλο το ΠΑΣΟΚ θα προσέτρεχε σε αυτόν ως σωτήρα.. Θα τον παρακαλούσαν να δεχθεί..Ήθελές τα, έπαθές τα..

Univers said...

@ χριστοσ βαρδακασ:

Μάλλον του λείπει η υπομονή, όταν πρόκειται για εξουσία/ισχύ. Ενώ το προβάδισμά του ήταν αυτονόητο, όρμησε πάνω στην ευκαιρία όπως το παιδί στη μερέντα (ή nutella για τους ευρωπαϊστές).

Τα πεπραγμένα του Μπένι αυτές τις λίγες μέρες μετά την αποφράδα για το ΠΑΣΟΚ Κυριακή σκιαγραφούν έναν άνθρωπο πληθωρικό, άριστο χειριστή της γλώσσας, μάλλον ταλαντούχο αλλά αδυνατούντα να υποτάξει την άγρια επιθυμία του για εξουσία και ανάδειξη στους στοιχειώδεις έστω κώδικες δεοντολογίας.

Εκτός και αν η άκομψη εμφάνιση στο Ζάππειο δεν έγινε εν θερμώ, παρά αντίθετα υπολογίσθηκε ψυχρά και κρίθηκε απαραίτητη για την γρήγορη δημιουργία εντυπώσεων στην κοινοβουλευτική ομάδα και την μάζα των ψηφοφόρων.

Το τελευταίο είναι περισσότερο πιθανόν αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια παιδική χαρά όπου οι δύο υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την ψήφο ελευθέρων και χαλαρών συνειδήσεων, αλλά αντίθετα είναι πεδίο δράσεως ισχυρών μηχανισμών ελέγχου και ομαδοποίησης.

Patsman said...

H παρέμβαση Βενιζέλου στο Ζάππειο ήταν σίγουρα προκαθορισμένη. Ίσως, εδώ και μήνες! Απλά, η αφορμή δόθηκε από την ανούσια και άνευρη διακήρυξη του Γιώργου Παπανδρέου μετά την ήττα.

Βέβαια, η (υπερ)φιλοδοξία του Μπένι ίσως αποβεί μοιραία για την εκλογή του. Αλλά αν έχει αντίπαλο τον ΓΑΠ μόνο με αυτοκτονία θα χάσει την αρχηγία.

squarelogic said...

...την προσπαθει την αυτοκτονια patsman...(βλεπε δηλωσεις μετα τον ιπταμενο καφε).

Univers μας εντυπωσιασατε με τις τεχνικες σας εξελιξεις.Επειδη μου δηγιουργηθηκαν πλειστες αποριες θα ζητησω...ακροαση για εξηγησεις.

ειλικρινως υμετερος...

Univers said...

Το animated gif θέλει κάποιες στιγμές να φορτώσει, γιατί "ζυγίζει" περίπου 550 KBytes. Αλλά μετά τρέχει συνέχεια χωρίς πρόβλημα (τουλάχιστον στον δικό μου υπολογιστή).

Φτιάχθηκε σε Corel PhotoPaint και φορτώθηκε στο Google Documents, απ' όπου και διαβάζεται κάθε φορά.

Unknown said...

@univers.
Συμφωνώ απολύτως για όσα λέτε για τον Β.
Διαφωνώ απολύτως στην σκέψη καν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι παιδική χαρά. Το ΠΑΣΟΚ είναι η κυριολεξία του κόμματος κατά τον γνωστο ορισμό του Ε. Ροίδη "Ομάς ανθρώπων γνωριζόντων γραφή και ανάγνωσιν πλην ανορθογραφούντων κλπ κλπ"

mickey said...

Τώρα εμένα γιατί αυτό το "επείγεται" μου φέρνει συνειρμικά κάτι άλλο στο νου;

Ωραία και διασκεδαστικά σχόλια βλέπω πάντως...

Univers said...

Και καλά να "επείγεται" ο Μπένι, αμ στο Mega να μην βαστιούνται πού το βάζεις...