Friday, October 19, 2007

Καημός

Οι δηλώσεις της Cécilia (για την χαρά που πήρε ο πρώην σύζυγός της Nicolas Sarkozy, με την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της Γαλλίας), βάζουν σε ζοφερές σκέψεις τον Ευάγγελο Βενιζέλο...




16 comments:

Univers said...

Οι δηλώσεις της Cécilia για τον Sarkozy έγιναν ακριβώς όπως μεταφέρονται, σε αποκλειστικότητα στο L'Est Républicain, επ' αφορμή του διαζυγίου τους.

Unknown said...

Βιολονίστας ή Βιολιστής είπε η Cecilia; Σημαίνει κάτι αυτή η nuance ; Εμένα μου φαίνεται ότι Βιολονίστας σημαίνει στα Ελληνικά κάτι χειρότερο από Βιολιστής! Αυτό εννοούσε η Cecilia; Μήπως εννοούσε βιολοντσελίστας που αντί να του δώσουν βιολοντσέλο του έδωσαν (άχρηστο γι' αυτόν) βιολί, έστω και Στραντισβάριους:
Είναι το καλό ή το κακό προφίλ (στο πρόσωπο εννοώ) του Μπένι;
Τον απήλαυσα πάντως σήμερα από το καλό του προφίλ όλο το πρωί να μιλάει συνεχώς και ακαταπαύστως στην νέα αγιογραφία που του αφιέρωσαν στο ΜΕΓΚΑ και, ως συνήθως, να μη λέει τίποτε!
Μάπα το καρπούζι;

Univers said...

Ο καθείς και το βιολί του...

Πάντως, και παρά τις δεδομένες επιφυλάξεις μου για την κενολογία που συχνά επιστρατεύει (μάλλον απαραίτητη για το κόμμα του) νομίζω ότι πρέπει να του δοθεί αρχηγία. Τώρα αυτού του κόμματος, άλλου, θα δούμε...

Ο ΓΑΠ, παρά την αρχική διάθεση αυτοκριτικής έχει τώρα συγκεντρώσει γύρω του τα πλέον αντιδραστικά παλαιοπαπανδρεϊκά στοιχεία (για να μην αναφέρω και το φύραμα των επαγγελματιών συνδικαλιστών, εξειδικευμένων στον εκβιασμό και σαδιστικό βασανισμό του κοινωνικού συνόλου). Με τέτοια βαρίδια, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει (θα υπάρξει προσεχές post).

Univers said...

...Ύστερα, τι θέλετε να πει; Πήγε να πει κάτι για το ασφαλιστικό και τον θεώρησαν υπονομευτή της αντιπολιτευτικής προσπάθειας, στο ΠΑΣΟΚ... Και μόνον ότι υπενόησε πως υπάρχει πρόβλημα, συνιστά προδοσία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Όσο περισσότερο επιχειρεί να εκφράσει θέσεις τόσο χάνει. Στην αρχή, που η παρουσία του υποσχόταν αορίστως γρήγορη επάνοδο στην εξουσία, όλα πήγαιναν πρίμα.

Μίλησε και για αξιολόγηση στελεχών, είπε την απαγορευμένη λέξη και καταβαραθρώθηκε. Στο ΠΑΣΟΚ δεν ενοχλούνται αν τους απειλείς με σιδηρά πειθαρχία, αλλά αξιολόγηση; Ο Θεός να φυλάξει!

Ο ΓΑΠ μιλά γενικώς και αορίστως για αλλαγές ("θα τα αλλάξω όλα") και αυξάνει τα ποσοστά του.

Anonymous said...

"Χρωστάμε της μιχαλούς, παράγουμε υποτονικά (κυρίως κακής ποιότητας υπηρεσίες και ό,τι βγάζει η γης), καταναλίσκουμε βουλιμικά, δανειζόμαστε αχαλίνωτα, έχουμε ένα κράτος-μνημείο διαφθοράς, παιδεία θλιβερή, οικονομία μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας"

Μπράβο! Στο προ-προηγούμενο ποστ, περιέγραψες τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα χωρίς να ξεχάσεις τίποτα.

Όσο για την Cécilia, Α-ΨΟ-ΓΗ!

Κοντεύουμε να ξεχάσουμε πως υπάρχουν και γυναίκες-γυναίκες και ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιες Γαλλίδες να μας το θυμίζουν.

Univers said...

Ανώνυμε,

Επειδή επειδή έζησα στη Γαλλία, μπορώ να σου πω ότι οι τουλάχιστον οι Παρισιάνες Γαλλίδες είναι σοβαρές, καλλιεργημένες, ερωτικές, αρκετά εμφανίσιμες (μέσος όρος ^^ και ομορφιά τύπου Irène Jacob αρκετά συχνή) και με λιγότερη ροπή στο να "τριπλάρουν" διαρκώς τον άνδρα.

Επιπλέον, έχουν μέτρο στο ντύσιμο: Ντύνονται προκλητικά όταν έχει νόημα (πχ. έξοδος για μουσική - χορό) και απλά εκεί που ταιριάζει (καθημερινές μετακινήσεις με το Μετρό, απόγευμα για καφέ, ή βράδυ για σινεμά).

Locus Publicus said...

Χώρισε ο Σαρκοζύ? Συγγνώμη, ολίγον αδιάβαστος. Δύσκολο παιδί η Cecilia. Θυμάμαι εδώ και χρόνια την πρώην γυναίκα του πρωθυπουργού του Καναδά Πιέρ Τρυντώ.

Λέτε να;

Univers said...

@ χριστοσ βαρδακασ:

Τον απήλαυσα πάντως σήμερα από το καλό του προφίλ όλο το πρωί...

Καθυστερημένη παρατήρηση: Προφανώς το σχόλιό σας αφορά την επιδίωξή του να προβάλλεται πάντοτε trois quarts από την πλευρά της χωρίστρας! (έτσι τον έχω και εγώ στο post, έστω και θλιμμένο, ταπεινός υπηρέτης ων της εικόνας του...)

Ε, τι να κάνει δηλαδή που δεν είναι ωραίος και κομψός όπως ο Γιώργος; Όσοι πήραν πήραν, εμείς οι υπόλοιποι προσπαθούμε με τα ψέμματα να ξεγελάσουμε τον καθρέφτη!

(Πάντως, στα νιάτα του γοήτευσε, λέει, κάτι νόστιμες εκεί στην Θεσσαλονίκη, και τις προώθησε και στο κόμμα - ονόματα δε λέμε, από μι αρχίζει το μικρό και από άλφα το μεγάλο...)

Univers said...

Έπρεπε να διαβάσω το blog του Glenn για να καταλάβω πού το πάει ο locuspublicus.

Λέτε αν δεν του δώσουν το Stradivarius να το ρίξει (ερωτικό) βιολί ο Βαγγέλης; Τολμηρή πρόβλεψη...

Unknown said...

Για την Μ.Α. δεν το πιστεύω.. Αφού μάλιστα λένε ότι αυτή πάσχει από κλειστοφοβία..

mickey said...

Την άλλη νόστιμη Σαλονικά που το μικρό της αρχίζει από "Ε" και το μεγάλο από "Κ" ποιος την "προώθησε";


(και η Cécilia πάντως μια χαρά είναι - θα πήγαινα χαλαρά κι ας τα 'χει τα... χρονάκια της)

Univers said...

@ mickey:

Περί Σαλονικιάς: Δεν ξέρουμε (δεν παρακολουθήσαμε την σχετική παραφιλολογία) ποιος την προώθησε αλλά ξέρουμε ποιον θα ψηφίσει στις 11/11, μιας και ο άλλος της στέρησε και την βουλευτική έδρα για 4 χρόνια... (κακίες). Μήπως να μας διαφωτίσεις;;;

Όσο για την Cécilia, να γίνεις και συ Δήμαρχος να τις παντρεύεις, να τις γοητεύεις και μετά να τις δευτεροπαντρεύεσαι (έτσι έγινε με τον Sarkozy, που χοροστάτησε ως δήμαρχος στον 1ο γάμο της Cécilia). Αλλά μάλλον εδώ θα πρέπει να γίνεις παπάς για το σκοπό αυτό...

mickey said...

Άμα είναι έτσι, την... ευλογία μου να 'χει ;)

+Μίκιος+

mickey said...

Πάντως βιολονίστας και βιολιστής είναι το ίδιο ακριβώς.

Απλώς το "βιολονίστας" βγαίνει από το γαλλικό "violon", οπότε είναι και πιο ταιριαστό με την ...περίσταση ;)

(το προηγούμενο ήταν το 13 - σιγά μη μου ξέφευγε)

Univers said...

Το θράσος του Mickey δεν έχει όρια. Σαν να μην έφτανε που ήρθε, μαζί με την Disneyland, φυτευτός στην καρδιά της Γαλλίας (στο κέντρο της "Παλαιάς Ευρώπης" που θα έλεγε και ο Bush), τώρα μας παραδίδει και μαθήματα γαλλικών!

(για να μην σχολιάσω ότι ορέγεται και την Cécilia!!!)

Στην πυρά οι βέβηλοι!

Ioannis Stratakis said...

Βιολονίστας εἶναι αὐτὸς ποὺ παίζει τὴν βιολή του (στὰ Γερμανικά γὰρ γένους θηλυκοῦ), βιολιστής δὲ ὁ τὴν βιόλαν του ξύνων. Βιολοντσελλίστας (ἢ βιολονΣτελλίτσας) περαιτέρω ὁ τῶν παχέων γυναικῶν ἐραστἠς, ὅστις κατόπιν ἐρωτικῶν ἀπογοητεύσεων ἐπροτίμησεν τὴν μουσικῆς δόξαν! Κοντραμπασσίστας (ἄλλως 'χοντρομασσίστας') ἐν κατακλεῖδι ὁ τᾶλας ἐκεῖνος ἀνὴρ, ὅστις ἀτυχῆσας εἰς τὴν ἐκπαίδευσίν του ὡς ταχυδρόμος. σοφῶς τὰς ἐξαδέλφου συμβουλὰς ἐξήκουσεν...
Χαίσιον καὶ λαστιχιὲς τὸ νέον ἔτος :-)