Monday, January 07, 2008

Πάμε γι' άλλα

Διαφορετικά προσλαμβάνουν το μήνυμα της αλλαγής του χρόνου επώνυμοι και ανώνυμοι, ανάλογα και με την τρέχουσα επικαιρότητα. Έτσι:

Το θετικό momentum που έχει αποκτήσει η χώρα κάνει τον πρωθυπουργό να ατενίζει το 2008 με αισιοδοξία...



.............................................................................

Από την άλλη μεριά, τα τελευταία "προεδρικά κατορθώματα" Sarkozy τείνουν να δημιουργήσουν προηγούμενο, εξάπτοντας τα πνεύματα:

5 comments:

squarelogic said...

Ας ελπίσουμε ο Πρόεδρος να τα έχει "κλειστά" τα χρήματα του σαν τον 1ο γέρο της διαφήμισης της Πειραιώς,γιατι η Μιλένα "δαγκώνει¨ασχημα.Ρωτήστε και τον Συγγελίδη...

squarelogic said...

για πέρνα να δεις και τα βραβεία του 2007!

Locus Publicus said...

Για το 2008 έχω κατεβάσει τον πύχη των προσδοκιών μου. Δεν περιμένω πια "επανίδρυση". Αν ο κ. Καραμανλής επιθυμεί να κυβερνήσει, πρέπει να δημιουργήσει αξιοπιστία. Η τελευταία δήλωση Ρουσόπουλου ότι ο Ανδριανός είναι δημοσιογράφος με απόρρητο, με έχει εκνευρίσει αφάνταστα. Πρόκειται για προσβολή της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Προσβολή και εμπαιγμός.

Ας μην αφήσω όμως πικρή γεύση στο σχόλιο. Ειδύλια τύπου Σαρκοζύ δεν αντέχονται στην Ελλάδα. Αν γίνει κάτι παρόμοιο σε μάς, η λειτουργία του κράτους μας θα σταματήσει. Ελπίζω ο Παπούλιας να μη αισθάνεται έντονη την ανάγκη να "ξανανοιώσει".

Univers said...

@ squarelogic:

Κάτι έχω ακούσει και εγώ...

.........................

@ locuspublicus:

Δεν ξέρω ειλικρινώς ποιος έχει δίκιο, οι επικαλούμενοι το δημοσιογραφικό απόρρητο ή οι επιθυμούντες την αποκάλυψη του προμηθευτή του επίμαχου video. Είμαι όμως υποψιασμένος για τους λόγους της επιμονής των τελευταίων:
Το αντιπολιτευτικό εκδοτικο- καναλικό block επιθυμεί σφόδρα να πλανάται η εντύπωση σωρείας σκανδάλων πίσω από την υπόθεση Ζαχόπουλου. Ουδεμία ανάγκη υπάρχει αποδείξεων, αρκεί το κλίμα να δημιουργείται και να δουλεύει.

Μέγα εμπόδιο σ' αυτή την προσπάθεια απετέλεσε ο αιφνιδιασμός της απόπειρας αυτοκτονίας, που δεν ταιριάζει σε κομματάνθρωπο αδίστακτο, πνιγμένο στα οικονομικά σκάνδαλα και με εντεταλμένη υπηρεσία: χαλάει την εικόνα που είχαν σκοπό να φιλοτεχνήσουν. Και δυστυχώς (γι' αυτούς), στην σύγχυση των πρώτων ωρών πρωτοκλασσάτη παρουσιάστρια (Τρέμη) ομολόγησε πως η προφυλακισμένη είχε πλησιάσει το κανάλι της με υλικό οπτικό που είχε προσωπικά στοιχεία, μη δημοσιεύσιμα. Πολύ αργότερα ο Αναστασιάδης μίλησε για ανάλογη προσέγγιση, αλλά με υλικό δημοσίου και όχι προσωπικού ενδιαφέροντος (για την παρουσία του οποίου, όσο παρακολούθησα τις ερωτήσεις που του έκαναν, ούτε καν έγινε νύξη). Είχε άραγε η προφυλακισμένη αλλάξει τακτική ή το "σύστημα";

Εν πάσει περιπτώσει, χωρίς την ύπαρξη video στα χέρια των ανακριτικών αρχών θα επιτρεπόταν στην προφυλακισμένη και να αρνείται την σχέση της με τον Ζαχόπουλο και να φιλολογεί περί σκανδάλων τα οποία είχε την πρόθεση να αποκαλύψει για να προφυλάξει τον Ελληνικό λαό από τους κλέφτες.

Αλλά φευ video υπήρχε. Πιθανολογώ ότι σε κάποιο από τα τηλεοπτικά γραφεία από τα οποία πέρασε η προφυλακισμένη κάποιος έκανε το Copy/Paste και το αρχείο βρέθηκε στην διάθεσή του. Με ανταλλάγματα ή μη, βρέθηκε αργότερα στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Το εκδοτικο-καναλικό block δεν μπορεί να χωνέψει πώς γύρισαν ανάποδα τα πράγματα και έκοψε η μαγιονέζα. θα μπορούσε να είχαν ένα στέλεχος της ΝΔ διασυρόμενο από εκπομπή σε εκπομπή με περισσότερο ή λιγότερο τεκμηριωμένες μαρτυρίες περί ευνοιών και ενδεχομένως την κατάθεση, από μέρους του, σεβαστού ποσού σε λογαριασμό-παγίδα για να επιτύχει την σιωπή. Και βρέθηκαν με μια απόπειρα αυτοκτονίας και μία μαινόμενη πρώην υπάλληλο να περιφέρεται με video προσωπικών στιγμών στα Μέσα, για να κατηγορηθεί τελικά για εκβιασμό. Άσε που η προφυλακισμένη ακούγεται ότι θα αλλάξει (εν όψει των δεδομένων του video) την υπερασπιστική της τακτική και θα αναγνωρίσει την συμμετοχή της στην λήψη του video.

Να δω πού θα κρυφτούν τότε όσοι θεωρούσαν ότι η κυρία δεν έπρεπε να συλληφθεί, ότι σε ουδένα εκβιασμό συμμετείχε... Και αν πει ποιοι συνεργάσθηκαν μαζί της ή ποιοι ενδεχομένως προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το προσωπικό της ζήτημα (πέραν της ιδίας βεβαίως...); Έχουν καθε συμφέρον λοιπόν να ζητούν την κεφαλή του αυτουργού της διαρροής του video επί πίνακι, να τον διαπομπεύσουν, να τον καταστήσουν αναξιόπιστο, να τον κατηγορήσουν για αλλοίωση του video κτλ. κτλ. Να μάθει αυτός (και άλλοι) ότι οι καναλάρχες κατευθύνουν τα γεγονότα και την οπτική από την οποία τα βλέπουμε...

Univers said...

Δεν θέλω να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ξιφουλκώ για να σώσω την τιμή της κυβέρνησης. Δεν αμφιβάλλω ότι η κομματοκρατία καλά κρατεί και ότι τα υπουργεία έχουν καλά (ή λιγότερο καλά) κρυμένα μυστικά.

Αλλά δεν πρόκειται περί αυτού. Εδώ κυριαρχεί το προσωπικό στοιχείο (απογοήτευση; διάθεση εκδίκησης;) και σαφέστατα έγινε καταγραφή προσωπικών στιγμών με σκοπό τον εκβιασμό. Υπάρχει οπτικό υλικό από προσωπικές στιγμές, το υλικό πιθανολογείται ότι καταγράφηκε εν γνώσει και με συμμετοχή της προφυλακισθείσης, με το υλικό αυτό (κατά μαρτυρίες αντιπολιτευομένης την κυβέρνηση δημοσιογράφου, δραστηριοποιούμενης σε αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό σταθμό) η κατηγορουμένη γύριζε στα γραφεία των καναλιών και εφημερίδων. Αν όντως υπάρχει και άλλο, δημοσίου ενδιαφέροντος αξιόλογο και τεκμηριωμένο υλικό, η κατηγορουμένη έχει κάθε συμφέρον να το εμφανίσει, έτσι δεν είναι; Δεν φαίνεται όμως να ήταν αυτή η αιχμή του δόρατος της προσπάθειάς της εξ αρχής.

Όσο λοιπόν και να θολώσεις τα νερά, μερικά βασικά στοιχεία δεν μπορούν να αλλοιωθούν.