Tuesday, May 13, 2008

Ιδέα και υλοποίηση


Το υπέροχο...


...το ωραίο...


...το αποδεκτό...


το δύσμορφο!

Η ίδια σχεδιαστική ιδέα (μάσκα με μεγάλη, "μυώδη" εισαγωγή αέρος, που κατεβαίνει σχεδόν μέχρι την άσφαλτο, ένδειξη αναπνέοντος "θηρίου" κάτω από το καπό), πολλαπλές υλοποιήσεις, τελείως διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Βέβαια, περί ορέξεως ουδείς λόγος, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Οπότε αναδιατάξτε εικόνες και χαρακτηρισμούς κατά βούλησιν!

5 comments:

squarelogic said...

Οι σχεδιαστές προσπαθούν να κανουν ακαταμάχητες τις δημιουργίες τους προσδίδοντας τους ζωομορφικά(ή ανθρωπομορφικά) χαρακτηριστικά.
Ετσι η μάσκα της Lamborghini μοιάζει μα χαμόγελο-διαφήμιση οδοντόκρεμας πλτυκέφαλου καρχαρία,ενώ στα 2 AUDI θα παρατηρησει κανείς οτι η άνω πλευρα της μασκας αεραγωγού είναι μεγαλύτερη σε μήκος απ την κάτω,πράγμα που σε συνδυασμό με το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων δίνει την εντυπωση του πονηρού,"κακού",αλλά γελαστού ψαριού.
Αντιθετα στην υλοποίηση της FORD οι σχεδιαστες εχουν επιλεξει το ανεστραμμένο σχήμα,γεγονός που παραπέμπει σε οργισμένη φάτσα-σχεδόν "ακούει" κανείς το υπόκωφο γρύλλισμα,πράγμα που εξηγει τον χαρακτηρισμό του δύσμορφου.

Πάντως γούστα είναι αυτά και σαφέστατα επηρεάζονται και απ το status και την πολυτέλεια της καθε φίρμας.

Univers said...

Είδες διαφορές στην εντύπωση;

Εγώ στο σχήμα της Audi βλεπω επιθετικότητα, οργή και κακία, ενώ σε αυτό του Ford Fiesta μια απογοήτευση, σαν χαρακτηριστικά προσώπου σε απόγνωση. (Μένει να δούμε κανένα documantaire με αιλουροειδή για να προσέξουμε όταν δείχνουν αγριεμένα τα δόντια τους αν σηκώνουν πιο πολύ το πάνω χείλος ή αντίθετα αν κατεβάζουν το κάτω χείλος!)

Για την Maserati, συμφωνούμε, νομίζεις ότι ανά πάσα στιγμή θα ξεβραστούνε αποφάγια ανάμεσα στις γρίλιες - μπανέλες, οπότε θα πάει στο βρόντο και το πλύσιμο των δοντιών ;)

Locus Publicus said...

Oχι άλλο FORD φίλε univers,είδα κι' έπαθα να ξεφορτωθώ ενα SUV Explorer οχτακύλινδρο που μου το φόρτωσε η γυναίκα, εκατό φορές πήγε η βάρκα να με πετάξει έξω, άσε που γέμιζε στα 100 δολλάρια. Πήρα ενα VW Passat και βρήκα την υγειά μου. Lamborghini δεν μπορώ ακόμα ο έρμος, αλλά βλέπω τις φωτογραφίες:)

Univers said...

Το Passat είναι αριστοκρατικό αυτοκίνητο (κυκλοφορεί στην Ελλάδα και με το παρατσούκλι "ο Πασσάς"). Ωραίο φαίνεται ότι θα είναι και το VW Sirocco, ενώ η (νέα) έκδοση Coupé για το Passat θυμίζει - ιδιαίτερα πίσω - τις καμπύλες της Mercendes CLS.

Univers said...

...Για καλό Ford, προτείνουμε το Focus ST (sport χαρακτήρας, βέβαια).