Wednesday, January 13, 2010

Άνω - κάτω και πλαγίως

"Τελικά το υπ. Οικονομικών αποσύρει την τροπολογία για ποτά, τσιγάρα και γονικές παροχές και θα την επαναφέρει στη Βουλή με τη μορφή νομοσχεδίου".

Οι προχειρότητες δίνουν και παίρνουν. Ο ένας υπουργός αγριοκοιτάζει και διαψεύδει τον άλλο. Σήμερα λέω αυτό, αύριο λέω το άλλο. Διαχέω μια πληροφορία για επικείμενα μέτρα, ο Κλάδος Κατατρομοκράτησης Πολιτών των ΜΜΕ αναλαμβάνει διά των δελτίων ειδήσεων την αξιολόγηση του πανικού και των αντιδράσεων που προκαλεί και έρχομαι αργότερα και τα μαζεύω. Και πάει λέγοντας.

Αυτοί με τις παλινωδίες τους θα καταντήσουν γελοιωδέστεροι και από την ΝΔ (πράγμα αληθινά δύσκολο...)!

Γιατί άραγε δεν παραδειγματίζονται από την σταθερότητα, την μέχρις απαθείας νηφαλιότητα και την προσήλωση της ορχήστρας του "Τιτανικού", η οποία έπαιζε απερίσπαστη τις μελωδίες της ενώ το καράβι πήγαινε για φούντο; Ο μόνος που φαίνεται εμπνευσμένος από το φωτεινό αυτό παράδειγμα είναι ο George, τραγική (και δίχως, μάλλον, αυτεπίγνωση της τραγικότητάς της) φιγούρα του γενικού χαλασμού, που λέει και ξαναλέει ότι είναι αισιόδοξος, ότι ο Ελληνισμός έχει τεράστιες δυνάμεις και ότι είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα ώστε κτλ. κτλ. Παίρνει κάτι;