Tuesday, March 09, 2010

Mon ami Nicolas

Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Nicolas την προεδρεία στη Γαλλία, σύμπας ο ελληνικός σοσιαλισμός εύχεται, προβλέπει και ενίοτε ανακοινώνει την επικείμενη καταβαράθρωσή του. Ιδιαίτερα ο... υπαρκτός σοσιαλισμός του ΠΑΣΟΚ (ο μόνος που είχε επανειλημμένως την ευκαιρία να δείξει επί ελληνικού εδάφους τι εστί σοσιαλισμός στην πράξη) χύνει εδώ και μερικά χρόνια χολή και όξος για τον ταλαίπωρο το Νικόλα.

Από τα πρωτοκλασσάτα και δευτεροκλασσάτα στελέχη του μέχρι και την αεί σοσιαλίζουσα ΝΕΤ με την prime time παρουσιάστρια ειδήσεών της Μαρία Χούκλη και την ανταποκρίτριά της Θωμαΐδα Τάδε (προκεχωρημένο φυλάκιο της ελληνικής κοπής σοσιαλδημοκρατίας στα Ηλύσια Πεδία) - ιδιαίτερα μάλιστα την τελευταία - όλοι προβλέπουν, από την εκλογή του ήδη, μετρημένες και πικρές μέρες για τον καρδιοκατακτητή Γαλάτη. Δεν λέω βέβαια για το Mega, που τον έχει κάνει στόχο για darts...

"Οι Γάλλοι δεν τον θέλουν", "η δημοτικότητά του κατακρημνίζεται", "προβλήματα έχει στο κόμμα του", "σε σκάνδαλα έχει μπλεχτεί" κοκ. Αλλά και ο απλός κόσμος του ΠΑΣΟΚ καλή κουβέντα δεν του χρωστούσε. Οι πάντες αναμένουν και εκεί την τελική επικράτηση του σοσιαλισμού, παρ' ότι οι εις Παρισίους θεσμοθετημένοι κομματικοί του θεματοφύλακες έχουν τα κακά τους χάλια εδώ και χρόνια.

Έλα όμως που τα πράγματα γύρισαν και ήρθε η κατάσταση να κρεμόμαστε από τα... βαρίδια του Sarkozy (τα βαρίδια της διακυβέρνησής του, τα προβλήματά του στο κόμμα και στη χώρα του εννοώ, μην με παραφράζετε παρακαλώ).

Έτσι ο σκληροπυρηνικός καπιταλίστας, ο νεοφιλελεύθερος Sarkozy, ο διαπλεκόμενος, ο υπερφίαλος κοντοστούπης/θύμα γεροντοέρωτα, έγινε εν μιά νυκτί ο φίλος μας, ο άνθρωπός μας, αυτός που μας καταλαβαίνει και θα μας συμπονέσει, εκείνος που θα μας γλιτώσει από τα νύχια της σφιχτοχέρας σκύλας Μέρκελ!

Ο ψαλιδοχέρης George (παρανόμι που του ταιριάζει γάντι μετά το ψαλίδισμα μισθών και επιδομάτων που δεν θα αποτολμούσε ούτε ο πιο ανάλγητος νεοφιλελεύθερος) έκανε την σοσιαλιστική του καρδιά πέτρα και έγλυψε εκεί που το κόμμα του και ο κόσμος που το στηρίζει έφτυνε τόσα χρόνια παχειά και με αηδία. Mon ami Nicolas λοιπόν.

Πώς το είχε πει ο μπαμπάς Παπανδρέου εκείνο το αμίμητο, μετά από ένα δραματικό διάγγελμα από τηλεοράσεως; "Καληνύχτα σας".