Friday, December 28, 2007

Κι άλλος πεθερόπληκτος


Φωτογραφία: Agence France-Presse

Τρυφερές στιγμές περνά το ζεύγος Sarkozy/Bruni, καθώς βρίσκεται σε ταξίδι αναψυχής στην Αίγυπτο. Λέγεται όμως - αν και δεν είναι απόλυτα διασταυρωμένο - ότι την Carla συνοδεύει και παρακολουθεί με άγρυπνο μάτι η μητέρα της. Αν τα πράγματα έχουν όπως οι φήμες τα θέλουν, φαίνεται τελικά πως και Sarkozy να είσαι δεν γλυτώνεις από την πεθερά σου...

Update: Αρχίζει, πρεμπιπτόντως (ακούω), η σύγκρουση μέλλουσας πεθεράς - μαμάς για την πιθανότητα γάμου. Άλλο ένα στερεότυπο από το οποίο δεν γλιτώνει ούτε Πρόεδρος Κράτους...

16 comments:

Locus Publicus said...

Δεν μου άρεσε αυτή η κίνηση Σαρκοζύ univers, δεν αρμόζει σε ηγέτη. Δεν δείχνει σοβαρότητα. Δεν θα μπορούσε να επιλέξει ο κ. Σαρκοζύ μια γυναίκα ευπαρουσίαστη αλλά και με μόρφωση, κύρος, λόγο και αξιοπρέπεια; Η δεν ήθελε γιατί δεν αντέχει γύρω του μια σοβαρή και μορφωμένη γυναίκα;

Τώρα θα αρχίσουν τα ανέκδοτα και τα καλαμπούρια. Θα γίνει νούμερο. Δεν σκέφτηκε ο κ. Πρόεδρος τι είδους μήνυμα εκπέμπει; Οπως κάποτε και ο δικός μας καραγκιόζης, με την αεροσυνοδό. Κατάντησε ρεντίκολο του κερατά στιγμές πριν τον θάνατό του.

Αυτή βέβαια είναι η γνώμη μου. Υπόδειγμα ηγέτη ήταν για μένα ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, ο Κων/νος Καραμανλής (ο γέρος). Σεβάσμιοι μέχρι το τέλος.

Καλή Χρονιά!

squarelogic said...

Παρατηρηστε ομως το τοξο που σχηματιζει το ανω ημισυ του σωματος της,την χαρη με την οποιαν γερνει προς τον Γαλλο ηγετη,το αινιγματικο χαμογελο,το στησιμο εν γενει του αληθινου και προικισμενου Θηλυκου...ποιος νεος σχετικα ανδρας μπορει να αντισταθει σε αυτα?Και ο Σαρκοζυ δειχνει και νεωτερος απ οτι ειναι,ωστε δε φαινεται παραταιρος στο πλευρο της(οπως ο Ανδρεας με την αξεστη αεροσυνοδό του).Αφηστε που κανει και "χοντρη"ρελανς στην απιστη Σεσιλια...

Τωρα για την πεθερά,ειναι το λιγοτερο απ'αυτά που τον περιμένουν...

SniperAthens said...

@locus: Διαφωνώ για το Roosevelt - είχε γκόμενα τη γραμματέα του, απλά δεν ήταν γνωστό. Αναμένω απάντηση στο ερώτημά μου.


@square: ποιος νεος σχετικα ανδρας μπορει να αντισταθει σε αυτα? Μεγάλη αρετή η αυτογνωσία. Εσείς με τα μάτια... :-ppppp


@univers: η μαμά-τσατσά. Μάθημα για ανύπαντρους.

Locus Publicus said...

Κάθε άνθρωπος αγαπητέ μου sniper αποφασίζει τι θέλει να αντιπροσωπεύσει στη ζωή. Επιλέγει μεταξύ των άλλων και τη δημόσια εικόνα του.

Ο Roosevelt αποφάσισε να είναι διακριτικός. Ο Σαρκοζύ τα βλέπετε. Δεν έχω πρόβλημα ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον. Απλά προτιμώ τους Roosevelt και Καραμανλή γιατί δεν έγιναν ταμπλόιτ, ούτε και έδωσαν δικαίωμα σε κανέναν να τους γελοιοποιήσει.

Αντίθετα με αυτούς, ο Clinton γελοιοποιήθηκε, διότι βρήκε ένα νούμερο να κάνει σχέση, και άφησε τον Τύπο να μπεί στην ιδιωτική του ζωή. Η γραμματέα του Roosevelt δεν έγραψε βιβλίο, ούτε πήγε στους "Μικρούτσικους". Η Μόνικα όμως πήγε. Οπως αναμένω και την Κάρλα εν καιρώ να δράσει ανάλογα. Είναι μέρος της συμπεριφοράς του χώρου της, αντανακλαστικό του είδους της. Στο χώρο του μόντελινγκ ενεργοποιείται η κυρία, και ο χώρος αυτός έχει τις δικές του δυναμικές.

Η Μιμή έφτασε στο σημείο να απαγορεύει τους υπουργούς του Αντρέα να τον δούν. Αφησε ο Αντρέας την Μιμή να κυβερνάει. Στο τέλος, νόμιμα, κράτησε και το αρχείο Παπανδρέου, απλα καί μόνον για να μη το πάρει ο Γιώργος. Χρηματοδοτήθηκε αδρά με χρήματα του ελληνικού λαού, για κάτι ηλίθια ντοκυμαντέρ, και απέκτησε και βίλλα με παράνομο χρήμα προκαλώντας τους πάντες σκεπτόμενους. Και ο Αντρέας την άφησε. Γι' αυτό είναι γελοίος. Επιλογή του όμως, μέρος της δημόσιας εικόνας που επέλεξε.

Ισως βέβαια τελικώς να είναι θέμα γούστου, και οι καιροί να είναι τέτοιοι. Προσωπικά διαφοροποιούμαι. Για τον Σαρκοζύ δεν έχω πλέον κανένα σεβασμό.

Λωτοφάγος said...

Χρόνια πολλά σε όλους. O locuspublicus με κάλυψε. Να προσθέσω απλώς, ότι τα ταμπλόιντ και οι μικρούτσικοι δεν υπήρχαν την εποχή των Ρούζβελτ και Καραμανλή, ή αν υπήρχαν δεν έχαιραν τόσης επιρροής!

O tempora, o mores, έλεγαν οι Λατίνοι: η παρατεταμένη ειρήνη (στην πραγματικότητα καμουφλαρισμένος πόλεμος με άλλα μέσα) δίνει την ευκαιρία στους opinion makers να στρέφουν αλλού την προσοχή μας. Αν προσθέσεις σε αυτά και την αμορφωσιά των σημερινών ηγετών, έχεις τη θλιβερή μας εικόνα!

Καλή χρονιά, φίλε!

Locus Publicus said...

Θα ενδιαφερόμουν και για τη γνώμη του οικοδεσπότη, ο οποίος νομίζω έχει και βιωματική εμπειρία απο τη Γαλλία, στο πώς βλέπουν οι Γάλλοι αυτή τη νέα Προεδρική ηθική.

Unknown said...

Γιατί κακό είναι η μαμά Bruni να βλέπει από κοντά και να μαθαίνει από πρώτο χέρι πως περνά η όμορφη κόρη της;

Unknown said...

@squarelogic
" Παρατηρήστε όμως το τόξο που σχηματίζει το άνω ήμισυ του σώματος της,την χάρη με την οποίαν γέρνει προς τον Γάλλο ηγέτη,το αινιγματικό χαμόγελο,το στήσιμο εν γένει του αληθινού και προικισμένου Θηλυκού...ποιος νέος σχετικά άνδρας μπορεί να αντισταθεί σε αυτά?".

Γιατί δηλαδή μπορούν να αντισταθούν και οι μη νέοι άνδρες;

squarelogic said...

locus
για να εξηγουμαι,δεν διαφωνώ με τη θεση σου.Απλα κανω τον "συνηγορο του διαβολου"(προλαβαινοντας τον πιο αρμοδιο κ.Βαρδακα!)ορμωμενος απ το ωραιο φωτογραφικο στιγμιοτυπο.
Ο Σαρκοζυ ειναι εμφανες οτι θελει να περασει μια νεα εικονα ηγετη,πιο κοντα σ'αυτην του J.F.K παρά σ'εκεινη του Miterrand.
Προς το παρον ολα δουλευουν υπερ του:
ο πληγωμενος του εγωισμος αναπτερωθηκε εχοντας πλαι του το "υπερόπλο Καρλα",η δημοσια εικονα του ιντριγκαρει το ευρυ κοινό,αποσπά ισως και την προσοχη απ το περιεχόμενοτων κυβερνητικων επιλογων του.
Τωρα αν θα κληθει να καταβάλλει καποιο "τιμημα" το μελλον θα δειξει...

Univers said...

Παρατήρηση 1η: Μάλλον αποφεύγετε να πιάσετε το ακανθώδες θέμα της πεθεράς και των εξ αυτής δεινών. Τέλως πάντων, χάριν της συζητήσεως αποδέχομαι την εκτροπή.

Παρατήρηση 2η: Δεν ξέρω τίποτε για το ποιόν της Carla Bruni, αλλά τα μοντέλα δεν είναι απαραιτήτως όλα ίδια (εννοώ όπως αφήνει να εννοηθεί ότι είναι ο locuspublicus). Βεβαίως η προσωπικότητά τους όλων σκιαγραφείται λίγο-πολύ πάνω στον ίδιο καμβά, αλλά και γι' αυτό ακόμη έχω αμφιβολίες. Και πέραν αυτού, η τελική εικόνα εξαρτάται και από το σημείο αφετηρίας για τον καθένα και την καθεμία (χωρίς αμφιβολία, βέβαια, οι αλλοτριωτικές δυνάμεις στην διαδρομή είναι πανίσχυρες).

Μιλώντας για μοντέλα και γενικότερα πολύ εμφανίσιμες γυναίκες, θυμήθηκα την Adriana Sklenarikova Karembeu, ιδιαίτερα γνωστή εδώ στην Ελλάδα στους φίλους του Ολυμπιακού. Έχεις κάθε λόγο, όταν βλέπεις αυτό το χάρμα οφθαλμών, να συνάγεις αυτόματα το συμπέρασμα ή ότι η κρανιακή κοιλότητα δεν κατοικείται, ή στην καλύτερη περίπτωση ότι το μοναδικό πρόγραμμα που τρέχει στις έλικες του εγκεφάλου της είναι η εκμετάλλευση της εξωτερικής εμφάνισής της για δύναμη, δόξα, χρήμα.

Και για μεν το δεύτερο δεν μπορώ να πω πολλά, αλλά για το πρώτο σας λέω το εξής: Άκουσα την συγκεκριμένη να μιλά ως καλεσμένη μιας τηλεοπτικής εκπομπής εδώ και δύο χρόνια, επ' αφορμή των ημερών Γαλλοφωνίας (jours de Francophonie, αφιερωμένα στην Γαλλική παιδεία και γλώσσα), στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Σας πληροφορώ ότι άρθρωνε άψογο λόγο (στα γαλλικά), με σοβαρότητα, άριστα διαρθρωμένο, χωρίς τους ακκισμούς και τα χιλιοειπωμένα clichés με τις πομπώδεις, κενές περιεχομένου, φράσεις*, στις οποίες μας έχουν συνηθίσει οι εδώ συνάδελφοί της (στο modeling)**.

Άρα υπάρχουν μοντέλα και μοντέλα, όμορφες γυναίκες και όμορφες γυναίκες. Για την συγκεκριμένη (Bruni) δεν έχω πληροφόρηση, και δεν μπορώ εκ του γεγονότος και μόνον ότι ο Sarkozy νταραβερίζεται με μοντέλο να τον καταδικάσω.

Όσο για τα ήθη της Γαλλίας, εκεί κατά περίπτωση μπορεί να λειτουργήσει - για τον άνδρα που το λέει η καρδιά του, η libido του και (ενδεχομένως και) η τσέπη του - το τρίπτυχο "femme, maîtresse, petite amie", ήτοι γυναίκα, επίσημη ερωμένη και ανεπίσημη αγαπητικιά...

Τέλος, για το θέμα της δημοσιότητας, νομίζω ότι είναι προσβλητικό και υποτιμητικό για μια γυναίκα να υποχρεώνεται να κρύβει επί μακρόν την σχέση της με την δικαιολογία ότι θα επηρεάσει την δημόσια εικόνα ενός Προέδρου. Θα την κάνει να αισθάνεται σαν λεκές σε αγιογραφία... Στην Γαλλία το έχουν αυτό, άλλωστε, δεν θεωρούν ότι η προσωπική βαραίνει ως στοιχείο μείζον στον ζυγό αξιολόγησης της δημόσιας δράσης ενός πολιτικού. Και αυτό, βέβαια (διάκριση δημόσιας από ιδιωτική ζωή) δεν είναι θέσφατο, κρίνεται νομίζω κατά περίπτωση, ιδιαίτερα αν οι προσωπικές επιλογές είναι κραυγαλέα εκτός των ορίων (ρευστών, είναι η αλήθεια) συναποδοχής ή έστω ανοχής κάθε κοινωνίας. Το όριο πάντως για μένα τίθεται εκεί όπου η επήρρεια της προσωπικής ζωής στο δημόσιο πρόσωπο είναι τέτοια ώστε να αλλάζει τις προτεραιότητές του σε θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος (για την διευθέτηση των οποίων άλλωστε εκλέγεται).

* Προσπαθώ να αποδώσω περιφραστικά τον όρο "χαριτωμενιές", που αρέσει και στον squarelogic.

** Και όχι μόνον αυτές, εδώ που τα λέμε. Από δικά μου τουλάχιστον βιώματα, όχι λίγες Ελληνίδες με εμφάνιση μόλις άνω του μέσου όρου θεωρούν ότι έχουν το ακαταλόγιστο σε ό,τι κάνουν και λένε, αφού, όπως νομίζουν, η ανδρική ομήγυρις είναι θαμπωμένη από τα (ανύπαρκτα) κάλλη τους!

Univers said...

Υ.Γ.(1): Επιτέλους avatar για τον locuspublicus! Περιμένουμε και από άλλους οσονούπω να αποκτήσουν πρόσωπο στην μπλογκόσφαιρα...

Υ.Γ.(2):Τις ευχές μου σε όλους σας! εγώ θα είμαι (του internet επιτρέποντος) δικτυωμένος αυτές τις μέρες και όλο και θα ανεβάζω και κανένα εύπεπτο θέμα.

vasikos metoxos said...

Με τέτοιο θηλυκό και η πεθερά μέσα. Ποιος θα πει όχι φίλοι? Και το κουκούτσι αμύγδαλο. Τουλάχιστον ο Σαρκοζύ δεν κινδυνεύει να πέσει από κανένα μπαλκόνι ούτε να τον καθαρίσει κανένας κερατάς σύζυγος. Η εξουσία δημιουργεί τέτοια φαινόμενα φίλοι. Ο Σαρκοζύ με τις κινήσεις του αποδεικνύει ότι έχει πλήρη συναίσθηση της απόλυτης κυριαρχίας του. Τους έχει όλους γραμμένους. Και το δείχνει. Και η πεθερούλα από δίπλα. Πειράζει κανέναν αυτό? Η δε κυρία είναι γνωστού ταπεραμέντου. Χωνεύει δένδρο εξωτικό και δεν κάνει την αθώα.

Ευχές σε όλη την παρέα για ένα ευτυχισμένο καινούργιο χρόνο.
Univers, Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα με δυνατά ποστς και διάθεση για ωραίες συζητήσεις.

Unknown said...

Δεν γνωρίζουμε και την πεθερά για να δούμε περί τίνος πρόκειται..
Εγώ (φαντάζομαι και άλλοι) ονομάζω την (επικίνδυνη στατιστικώς) θέση του "συνοδηγού" στο αυτοκίνητο θέση πεθεράς. Και εκεί έβαζα την (μακαρίτισσα) πεθερά μου να κάθεται.
Την γυναίκα μου με τα παιδιά το πίσω κάθισμα..
Έτσι και την φιλαυτία της πεθεράς μου ικανοποιούσα και ποτέ δεν γνωρίζεις τι τεύξεται η επιούσα..

Univers said...

Την πήρε το μάτι μου χθες στην τηλεόραση (επιβεβαιώθηκαν και οι φήμες ότι συνοδεύει και παρακολουθεί κατά πόδας το ζεύγος). Μάλλον κομψή και περιποιημένη. Très comme il faut, όπως αρμόζει σε μαμά μοντέλου (και μέλλουσα πεθερά Προέδρου Δημοκρατίας).

Τώρα πάλι, αν στο Προεδρικό Jet (που ήταν δανεικό ενός επιχειρηματία, μαθαίνω) υπάρχει "θέση πεθεράς" (με τις ιδιότητες που περιγράφετε) δεν ξέρω.

Unknown said...

Δεδομένου ότι τα αεροπλάνα πέφτουν συνήθως με την μύτη οι ασφαλέστερες θέσεις είναι στο πίσω μέρος..
Η θέση λοιπόν της πεθεράς είναι στην πρώτη θέση..

Univers said...

Αν (λέω αν) υπάρχουν οι παραμικρές αμφιβολίες για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της Bruni, ευκαιρία να τις διαλύσετε εδώ.