Tuesday, September 15, 2009

Για μια Ελλάδα νέα

Οι εποχές που τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ ψυχαγωγούσαν τους πολίτες (όσους τουλάχιστον εξ αυτών δεν έβλεπαν το ΠΑΣΟΚ όπως οι φανατικοί Ολυμπιακοί την ομάδα τους) έχουν περάσει προ πολλού. Η προοπτική νομής της εξουσίας έχει κάνει τα στελέχη του να βάλουν τα ξίψη στις θήκες τους.

Ακόμη και οι αποκλεισμένοι από τα ψηφοδέλτια δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν τον καλό τον αγώνα συστρατευμένοι στο πλευρό της προελαύνουσας φάλαγγας του... Κινήματος. Ε, όλο και σε κάποια θέση θα βολευτούν μόλις βγει το ΠΑΣΟΚ. Διευθυντές Οργανισμών, διοικητές νοσοκομείων, κοκ. Υπάρχει (πράσινος) θεός για όλους. Οι εμετικές ανακοινώσεις από τους αποκλεισμένους, στον τοπικό τύπο - ανακοινώσεις πειθήνιας συστρατεύσεως στο Κόμμα - είναι πέραν πάσης περιγραφής.

Τι κραυγαλέα αντίθεση με την ΝΔ, όπου κάθε αποκλεισμός προκαλεί και νέους κλυδωνισμούς στο ήδη δοκιμαζόμενο εν μέσω τρικυμίας σκάφος... Τελικά, αν η πολιτική δεν ήταν επιζήμια για τον τόπο, θα ήταν ασφαλώς ένα άριστο μέσον ψυχαγωγίας. Μόνο που ο λογαριασμός από την νομή της εξουσίας είναι αλμυρός και περιμένει πάντοτε στη γωνία...