Wednesday, December 08, 2010

Μέσα πάμε καλά...

Δημοφιλέστερη όλων των πολιτικών προσώπων η Λιάνα Κανέλλη, αφού συγκεντρώνει ποσοστιαία τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις (ακολουθεί Απ. Κακλαμάνης και Φώφη Γεννηματά!).

Τι άραγε αξιολόγησαν θετικά οι πολίτες στην εικόνα της Λ. Κανέλλη; Το επαναστατικό style του ασυμβίβαστου που περιφέρει στα τηλεπαράθυρα; Style που τονίζει δεόντως, επιμένοντας να φουμάρει αρειμανίως με δημιουργία προπετάσματος καπνού γύρω της, σύννεφου πυκνού που την μετατρέπει στα μάτια των τηλεθεατών σε σύγχρονη Πυθία; Και της οποίας ο λόγος βρίθει χρησμών περισσότερο δυσερμήνευτων και από αυτούς της αυθεντικής αρχαίας Πυθίας; Μάλλον είναι το style, λοιπόν, που συγκινεί τους τηλε-πολίτες. (φαντάζομαι πόσο ψηλά θα ήταν στην κλίμακα ο Λάκης του κονσερβοποιημένου γέλιου, αν τον είχαν περιλάβει στα προς αξιολόγηση πρόσωπα...)

Αυτά λοιπόν για την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού στην χώρα, όπως τουλάχιστον συνάγεται από το κριτήριο αξιολόγησης ποιοτήτων που διαθέτει (για μέσους όρους μιλάμε, οπότε εξαιρέστε εαυτούς!). Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό που μας διοικεί στις δύσκολες αυτές περιστάσεις, αφού εξέθεσε τη χώρα διεθνώς προκειμένου να δημιουργηθεί κρίση δανεισμού και να μας επιβληθούν έξωθεν έκτακτα μέτρα, αφού προσάρμοσε τα μέτρα αυτά στην οριζόντια ελληνική λογική του "να πληρώσουν όλοι* αναλογικά", τώρα αντιλαμβάνεται ότι έρχεται η ώρα να συγκρουστεί με τα δικά του παιδιά, "τα σπλάχνα του", για τα οποία είχε δημιουργήσει τις ΔΕΚΟ ως όαση μέσα στην όαση του Δημοσίου.

Και αντιλαμβάνεται επίσης η πολιτική διοίκηση ότι το "κράτος" το οποίο οικοδόμησε δεν διαθέτει κανένα μηχανισμό αξιολόγησης ποιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού, ώστε οι αλεπάλληλες περικοπές αμοιβών στον στενό Δημόσιο Τομέα να μην λειτουργήσουν ως αντικίνητρο για όσους εξακολουθούν να δουλεύουν και να παράγουν, δικαιολογώντας (ενίοτε και με το παραπάνω) τις αμοιβές τους. Και ζυγίζει αβέβαια το βήμα της, έτοιμη για μια ακόμα φορά να κάνει πίσω, επιστρέφοντας και πάλι στην εύκολη λύση των αναλογικών περικοπών.

Οπότε, με τέτοια μηνύματα από εξουσιάζοντες και εξουσιαζόμενους, αισιοδοξείτε! Η έξοδος από την κρίση είναι βεβαία...


* Όπου "όλοι" διαβάστε "οι συνήθεις μη δυνάμενοι να διαφύγουν, οι μη έχοντες δυνατότητα να αποκρύψουν τους πόρους τους"...