Tuesday, March 08, 2011

Σεξ - αίμα - μελόδραμα - χιόνι!

(... με αυτή τη σειρά)

Παρακολουθώ αποσβολωμένος τον χιονο-τρόμο που σπέρνουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ (με την εξαίρεση του ΣΚΑΙ, απ' όσο είμαι σε θέση να πω). Αν δεν έχεις προσωπική εμπειρία των καιρικών φαινομένων του προηγουμένου 24ώρου, σου δίνεται η εντύπωση ότι η Ελλάδα βούλιαξε στο χιόνι!

Και επειδή προφανώς τα λίγα εκατοστά χιονόπτωσης στις περισσότερες περιοχές της χώρας όπου διαμορφώνεται η κοινή γνώμη (αστικά κέντρα, ιδίως οι 4-5 μεγαλύτερες πόλεις) δεν αρκούν για να συντηρήσουν την λευκή τρομοκρατία, το δελτίο του ALPHA (τρομάρα του και τρομάρα μας) βγήκε και απόψε με τρομολάγνες υποσχέσεις: αφού διεκτραγώδησε επί μισή και πλέον ώρα τα του καιρού, έτρεξε και τον υπότιτλο "Νέα επιδρομή του χιονιά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι"!

Πλην, ατυχώς για τους εντυπωσιοθήρες, καμία "νέα επιδρομή του χιονιά" δεν προβλέπεται απο κανένα επίσημο ιστότοπο μετεωρολογικών προβλέψεων και από κανένα δελτίο που έχει μέχρι τώρα παρουσιασθεί ή έστω συνταχθεί από μετεωρολόγους. Η κατά σύστημα διαστρέβλωση των λεγομένων από έγκυρους στον χώρο τους ειδικούς δίνει τη δυνατότητα μία φράση ή λέξη να παραλλάσσεται και να διογκώνεται κατά το δοκούν. Έτσι, το χιόνι (μάλλον χιονάκι) που θα πέσει απόψε σε κάποια βόρεια προάστεια της Αθήνας έγινε "νέος χιονιάς", τη στιγμή που δεν είναι τίποτε άλλο παρά τα μεθεόρτια της κακοκαιρίας που ήδη βαίνει προς εκτόνωση και ενώ στην βορειότερη Ελλάδα ήδη έχει μειωθεί η νεφοκάλυψη (θα υπάρχει τσουχτερό κρύο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Μέχρι και μία σεισοπυγίς της πρωινής σαββατιάτικης ζώνης της δήθεν σοβαρής ΝΕΤ, αφού ρώτησε τον μετεωρολόγο - συνομιλητή της αν θα ντυθεί στα λευκά το κέντρο της Αθήνας και έλαβε την (αναμενόμενη) απάντηση ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο (ιδιαίτερα για το κέντρο), έκλεισε ακκιζόμενη το θέμα "Καιρός" με την σύνοψη - αφορισμό: "Μάλιστα! Στα λευκά, λοιπόν, το κέντρο της Αθήνας από αύριο!" Απορώ με την υπομονή του μετεωρολόγου που δεν σηκώθηκε να τα κάνει λίμπα στο στούντιο, να της πει μερικά νόστιμα λογάκια και να αφήσει και εποχή...

Σεξ λοιπόν ως πρώτη επιλογή, στην αρένα του θεάματος. Και αν δεν διατίθεται φρέσκο σεξ, ψάχνουμε για αίμα. Πώς; Ούτε αίμα απόψε; Μήπως λίγο μελό; Τίποτε κι απ' αυτό; Ε, καλά, μας σώζει, τότε, το χιόνι!