Wednesday, January 28, 2009

Οικολαγνεία



Πώς αλλιώς να ονομάσεις την μύχια επιθυμία ορισμένων να δουν τον πλανήτη να καταστρέφεται για να επαληθευθούν οι κοσμοθεωρίες τους;

Παρακολουθώ τον τοπικό επαρχιακό τύπο. Κλάψα ατελείωτη για την ξηρασία, και τις άδειες λίμνες και τους στερεμένους ποταμούς. Και με κάθε νέα βροχή, κάθε φορά που ανοίγει ο ουρανός (και ήταν, ευτυχώς, ανέλπιστα πολλές οι φορές αυτές, φέτος) δημοσιογράφοι - εξειδικευμένοι στις οικολαγνικές οιμωγές - να υπενθυμίζουν ότι "αυτές οι βροχές δεν φτάνουν, πρέπει να βρέχει για 3 μήνες συνεχώς για να πούμε ότι έγινε κάτι".

Τώρα τελευταία μόνον στόμωσε η λαλίστατη δυσοίωνη πένα τους. Έχουν κάπως φρενάρει την συστηματική καλλιέργεια, διασπορά και εμπορεία του οικολογικού τρόμου, καθώς οι βροχές συνεχίζονται, και σε πείσμα των επαγγελματιών της οικολαγνείας οι λίμνες γεμίζουν και τα αποθέματα (εν μέρει τουλάχιστον) αποκαθιστώνται.

Η ανθρωπογενής υπερθέρμανση φαίνεται να είναι γεγονός, evidence που λένε και οι Αγγλοσάξωνες. Αλλά και η εκμετάλλευσή της από επιτήδειους άλλο τόσο...

Υ.Γ.: Η φωτογραφία από τον χιονισμένο κήπο μου. Το χιόνι - έστω και το λίγο - προσωρινά απαλύνει κάπως τις ασχήμιες του ελληνικού αστικού τοπίου...

Monday, January 26, 2009

Πάρε κόσμε! Κληρώνει!




Μετά από βραχεία περιπλάνηση στο κακοτράχαλο μονοπάτι της ελεύθερης οικονομίας, η ΝΔ μπήκε επιτέλους στον ίσιο δρόμο, την πεπατημένη που ίσιαξε και ξαναΐσιαξε τόσα χρόνια ο οδοστρωτήρας του ΠΑΣΟΚ: αυτή του "Τσοβόλα δώσ' τα όλα!".
Το κράτος έπαιξε τον ρόλο της (δωρεάν) ιδιωτικής ασφάλειας και μοίρασε χρήμα στους πυροπαθείς (μαζί με αυτούς πήραν και άσχετοι, άγνωστο πόσοι, που θα το χρησιμοποίησαν για αγορά διαμερισμάτων στην πρωτεύουσα, όπως - υποψιάζομαι - και αυθαιρετούχοι, που είχαν φυτέψει τις βίλες τους στα δάση). Κάλυψε την ανικανότητα και την δειλία του μπρος στο οργανωμένο γιουρούσι των "προοδευτικών" αναρχο-επαναστατών, μοιράζοντας χρήμα για την... ανοικοδόμηση του κέντρου της Αθήνας. Και τώρα μοιράζει χρήμα στους αγρότες, χρήμα που πιθανώς θα κληθούμε να επιστρέψουμε ακριβά (στο πολλαπλάσιο) στην ΕΕ, χρήμα που είναι αντιπαραγωγικό και διαιωνίζει μια προβληματική λειτουργία ολόκληρης εν τέλει της χώρας, η οποία εξοικειώνεται με την ιδέα να λειτουργεί επιδοτούμενη σε κάθε της δραστηριότητα, παράγοντας ζημίες.
Και εις ανώτερα σύντροφοι του κοινωνικού κέντρου!


Υ.Γ.: Όσοι δεν πήρατε τρέξτε να προλάβετε! Κλείστε κανένα δρόμο, κάντε καμιά πορεία και όλο και κάτι θα βγει...

Thursday, January 22, 2009

Καταφύγιο...


Πίσω στην παιδική αθωότητα για μια δόση φρεσκάδας και παρηγοριάς...

Wednesday, January 21, 2009

Εν τη παλάμη και ούτω βογγήξωμεν



Το αλίευσε ο φίλος Squarelogic:

Η συχνότητα των οργασμών στις γυναίκες συνδέεται άμεσα με τον πλούτο των συντρόφων τους, δείχνουν μελέτες ψυχολόγων σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Νομίζω ότι αυτοί οι (καθ' όλα άξιοι) επιστήμονες κομίζουν γλαύκα εις Αθήνας...

Ομήρων Οδύσσεια

Τερματίσθηκε η πολυήμερη ομηρεία του Εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, μετά από παράδοση των απαιτηθέντων λύτρων στους απαγωγείς του.

Εν τω μεταξύ μία άλλη ομηρεία, αυτή του κοινωνικού συνόλου, μόλις αρχίζει... Σύνηθες φαινόμενο, βέβαια, στην Ελλάδα.

Οι μετακινούμενοι πολίτες θα βασανισθούν σαδιστικά και η (όποια) παραγωγική μηχανή του ελληνικού κράτους θα καταστεί έρμαιο των βουλήσεων των αγροτοσυνδικαλιστών, ώστε εκβιαστικά να επιτευχθεί καταβολή λύτρων (που εδώ ονομάζεται ικανοποίηση αιτημάτων).

Πρόκειται για εκφύλιση στην άσκηση του δικαιώματος της απεργίας: Κατά την απεργία στερείς το κοινωνικό σύνολο από το προϊόν που παράγεις. Αντιθέτως, εδώ αιχμαλωτίζεις το κοινωνικό σύνολο, εμποδίζοντάς το να απολαύσει υπηρεσίες (μεταφορά επιβατών και αγαθών) που ουδεμία σχέση έχουν με την δική σου συνεισφορά στις παραγωγικές διαδικασίες του τόπου.

Καλό κουράγιο εσείς οι διαφωνούντες με τέτοιες πρακτικές. Με τις υγείες σας οι συμπαρατασσόμενοι...

Monday, January 19, 2009

Νισάφι πια...

Δεν κουράστηκαν οι ελληνικές κυβερνήσεις να υπενθυμίζουν στην Τουρκία ότι "οι ενέργειές της δεν συνάδουν με τον ευρωπαϊκό δρόμο που έχει επιλέξει να ακολουθήσει";

Αφού είναι φανερό ότι η Τουρκία δεν πείθεται με τέτοια επιχειρήματα, είναι, δε, περισσότερο από βέβαιο ότι το συγκεκριμένο επιχείρημα δεν αποτελεί πλέον αξιοπρεπές προϊόν ούτε καν για ελληνική εσωτερική κατανάλωση, σε ποιον προσπαθούμε άραγε να το πουλήσουμε;

Αν πράγματι στο Αιγαίο είμαστε οι διαρκώς προκαλούμενοι και οι Τούρκοι οι προκλητικοί, η συνεχής επίκληση στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και στο πώς τάχα αυτή τίθεται σε κίνδυνο από την προκλητικότητά της ντροπιάζει τους Έλληνες, γιατί αντιλαμβάνονται την αδυναμία της χώρας τους να επιδείξει πυγμή.

Καλύτερα να μην γίνεται καμία αναφορά (μέχρι να φτάσουν τα τουρκικά αεροπλάνα πάνω από την Ακρόπολη) παρά αυτή η ξεφτίλα...

Wednesday, January 07, 2009

Απ' τον Τουρισμό στην Κεραμοποιΐα

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είναι από σήμερα ο νέος υπουργός Παιδείας. Μετακινηθείς από το υπουργείο Τουρισμού.

Σωστή επιλογή, νομίζω. Με μαθητές, φοιτητές και καθηγητές να έχουν μετατραπεί σε τουρίστες σε δημόσια σχολεία και σχολές, η προτέρα εμπειρία στο υπουργείο Τουρισμού θα βοηθήσει αναμφισβήτητα.

Να γνώριζε βέβαια ο νέος υπουργός και λίγα πράγματα σχετικά με την τέχνη της... κεραμοποιΐας, στην παραγωγή προϊόντων της οποίας η ελληνική παιδεία διαπρέπει, θα ήταν το ιδεατό. Αλλά να μην τα θέλουμε όλα.

Monday, January 05, 2009

Ασυμμετρία



Επίθεση εναντίον των ΜΑΤ ξημερώματα σήμερα, με θύμα 21χρονο αστυνομικό, που χαροπαλεύει στον Ερυθρό Σταυρό. Το όπλο τύπου Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά της κλούβας των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου πριν από δύο εβδομάδες χρησιμοποιήθηκε και στην παρούσα επίθεση κατά των ΜΑΤ. Το δεύτερο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί και σε επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος, την ευθύνη της οποίας, είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

(Κάποιοι βέβαια, πριν λίγες μέρες, όταν είχε εκδηλωθεί η επίθεση κατά της κλούβας των ΜΑΤ, είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται οι αστυνομικοί να ψευτοχτυπιούνται μεταξύ τους, για να συκοφαντήσουν την... ιερή λαϊκή επανάσταση κατά του κράτους καταστολής.)

Τι θα δούμε λοιπόν από αύριο; Μήπως καθηγητές σχολείων να παρακινούν τους μαθητές τους σε κινητοποιήσεις; Μπορεί, "επαναστάτες" να κατεβαίνουν στους δρόμους για να εκδηλώσουν τη δίκαια οργή τους για την άνανδρη επίθεση; Ίσως, κόμματα και ρεύματα σκέψεως να δικαιολογούν κάθε δυσρυθμία και κάθε τυχόν βιαιότητα στα πλαίσια της "δικαιολογημένης αγανάκτησης του λαού"; Ενδεχομένως και μετακινούμενους από πόλη σε πόλη "αυθόρμητους" διαδηλωτές και ταραξίες; Πιθανώς και καταλήψεις σχολών, με τους πρυτάνεις να δικαιολογούν φοιτητές και αλλότρια στοιχεία και να συγκαλύπτουν τις ζημιές, παρεμποδίζοντας τους εισαγγελείς να επέμβουν; Μετά βεβαιότητας, θα δούμε παντού αναρτημένο το "Ανάρχες, Γουρούνια, Δολοφόνοι", ενώ από χιλιάδες στόματα θα ακούγεται το "Η τρομοκρατία δεν θα περάσει";

Τι; Όχι; Πώς όχι; Δεν πιστεύετε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο; Ε, λοιπόν μάλλον έχετε δίκιο να δυσπιστείτε. Γιατί στην Ελλάδα την μεζούρα της ηθικής την κρατάει η Αριστερά. Αυτή διά του αλαθήτου της ορίζει κατά περίπτωση το νόμιμο. Αυτή μεθερμηνεύει θείο και ανθρώπινο νόμο επί Γης και αμφισβητήσεις οι ερμηνείες της δεν επιδέχονται. Και αν έχει ανάγκη ηρώων, αν η ιστορία της ξεμείνει από "αγωνιστές" ή αυτοί ξεθωριάσουν κάπως, έχει το δικαίωμα να ονοματίζει καινούργιους, ηρωοποιώντας τους στο άψε-σβήσε, με την αποδοχή ή σιωπηλή συγκατάβαση μεγάλης μερίδας των πολιτών, κατά πολύ μεγαλύτερης από αυτή που αποτελεί την καταγεγραμμένη εκλογική της βάση. Η Αριστερά, θα πρόσθετα εγώ, κρατάει, επιπλέον, στην Ελλάδα την γραφίδα της Ιστορίας, καθώς οι ερμηνείες της για τα γεγονότα γίνονται η δημοφιλέστερη εκδοχή και αντίθετες οπτικές στηλιτεύονται δριμύτατα και εκστομίζονται μετά φόβου Θεού (από όσους έχουν διάθεση και κουράγιο για προπηλακισμούς και επιθέσεις). Και μια απώλεια (ή παρ' ολίγον απώλεια) ζωής γίνεται γεγονός άξιο να ξεσηκώσει τα πλήθη αν (και μόνον αν) εξυπηρετεί την κοσμοθεωρία της.

Αν είναι να πεθάνει στην Ελλάδα κανείς από βίαιο θάνατο, κάλλιο να 'ναι από χέρι "δεξιού", "αντιδραστικού", "μαύρου". Από το χέρι του "κράτους καταστολής". Ο άδικος χαμός του θα έχει ελπίδες να γλυτώσει την λήθη. Ειδαλλιώς, όπως λέει και ο Π. Μανδραβέλης, "(κόκκινο) φίδι που τον έφαγε"...

Sunday, January 04, 2009

Γη της Επαγγελίας για νταήδες



Στον χθεσινό αγώνα Αστέρα Τρίπολης - Ολυμπιακού οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» μπήκαν με τον... τσαμπουκά χωρίς εισιτήρια στην κεντρική θύρα του γηπέδου όπου κάθονται οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας της Τρίπολης, οι οποίοι τελικά μεταφέρθηκαν στην εξέδρα των φιλοξενούμενων.

Προηγήθηκαν σκηνές απείρου κάλλους, όπου οι (εκτελούσες ανεπιτυχώς χρέη συντεταγμένου κράτους) αστυνομικές δυνάμεις ετράπησαν σε φυγή μπροστά στους αποφασισμένους τραμπούκους, οι οποίοι και επέτυχαν ο σκοπό τους, με την έννομη πολιτεία να υποχωρεί υποκλινόμενη βαθειά ενώπιον ακόμη ενός κρούσματος νεοελληνικού τσαμπουκά.

Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα χωρίς πλέον να συγκινούν κανένα. Τουλάχιστον όχι σε σημείο που να εγείρεται προβληματισμός και να αναζητώνται λύσεις. Προφανώς τέτοιου είδους επεισόδια θεωρούνται γραφικότητες ενσωματωμένες στην (αν όχι άρρηκτα συνδεδεμένες με την) πραγματικότητα αυτού που σήμερα αποτελεί παρωδία κράτους.

Κάντε τόπο να περάσουν οι νταήδες!

Saturday, January 03, 2009

Μπήκε το νερό στ' αυλάκι



Ευδιάθετο τον είδα απόψε τον Νικοπολίδη στην Τρίπολη, παρά την εκνευριστική βροχή.

...Ή ίσως εξ αιτίας αυτής; Με το νεράκι που 'πεσε αυτές τις μέρες γλιτώνει και τα ποτίσματα...

Friday, January 02, 2009

Αέρας στα μυαλά τους



Αντιδράσεις επί αντιδράσεων για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Μέχρι και επιθέσεις στις εγκαταστάσεις έχουν σημειωθεί, με σκοπό την πρόκληση δολιοφθορών. Άλλοι λένε ότι εμποδίζουν τις μέλισσες, άλλοι ότι τα πρόβατα δεν μπορούν να βοσκήσουν κοντά σε αυτές. Και μερικοί ενοχλούνται από τον θόρυβο ή την αισθητική επιβάρυνση του τοπίου(!). Τέλος υπάρχουν και κάποιοι που ωρύονται για τις συνέπειες της καρκινογόνου ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι ανεμογεννήτριες(!!), ενώ ήδη διαμαρτύρονται για πονοκεφάλους, ναυτία, στυτικές δυσλειτουργίες(!!!), υπογονιμότητα και άλλα εξ αυτών συμπτώματα.

Συχνότατα, βέβαια, ομολογείται φόβος για παρεμπόδιση της "τουριστικής ανάπτυξης" (στην οποία μεγάλη μερίδα των Ελλήνων έχει κατ' αποκλειστικότητα εναποθέσει εδώ και δεκαετίες τις ελπίδες της, συχνά υποβαθμίζοντας τραγικά το περιβάλλον για το οποίο εμφανίζεται μαχόμενη). Φθάνει μάλιστα να θεωρείται η περιβαλλοντική επιβάρυνση των ανεμογεννητριών εφάμιλλη με αυτή των λατομείων και των πυρκαγιών! Γίνεται τελικά και εδώ δηλ. ότι γίνεται και με τους Χ.Υ.Τ.Α., όπου όλοι μεν αναγνωρίζουν την ανάγκη χωροθέτησής τους, πλην αμφισβητούν την αμεροληψία των μηχανισμών επιλογής, όταν έρθει η ώρα των αποφάσεων.

Θεέ μου, ποιος θα σώσει τη δημοκρατία από τους φιλοτομαριστές, τους επικίνδυνα αμαθείς και τους υποχόνδριους; Είναι υποχρεωμένη η πολιτεία να ασχολείται με τις αιτιάσεις τους στον ίδιο βαθμό που θα λάβει υπ' όψιν σοβαρές, νηφάλιες και αιτιολογημένες απόψεις; Να γινόταν να μην μετρούν όλες οι ψήφοι το ίδιο...

......................................

Σημ.: Η υπόθεση των "ανανεώσιμων πηγών ενέργειας" και της "αειφόρου ανάπτυξης" χωράει οπωσδήποτε πολλή συζήτηση, τη στιγμή που επιδοτούνται αγρίως από το κράτος και - καθώς μιλάμε για την Ελλάδα (τη γνωστή) - είναι πιθανόν το όλο θέμα να βρίθει σκανδάλων. Είναι γνωστό το παράδοξο εταιρείας που αγοράζει ρεύμα από την ΔΕΗ για τη λειτουργία της και πουλά στη ΔΕΗ ρεύμα που παράγει, με τέτοιες μεθόδους, σε πολλαπλάσιες τιμές, τις οποίες η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να αποδέχεται.

Αλλά από την διατύπωση αμφιβολιών σχετικά με το πλαίσιο που καθορίζει την πραγματοποίηση αυτών των επενδύσεων, μέχρι του σημείου να αιτιώμασθε... σεξουαλική αφλογιστία για να τις ακυρώσουμε, η απόσταση είναι τεράστια: είναι η απόσταση μεταξύ ορθολογισμού και παράνοιας.