Sunday, March 28, 2010

Κανένας ζημιοσκόπος, ρε παιδιά, να μας δανείσει...

Η Κρατική Τηλεόραση αρχίζει πάλι να θυμίζει σε θέματα προπαγάνδας (τηρουμένων των αναλογιών, δεν είμαστε πια στην περίοδο ακμής του Παπανδρεϊσμού) την εποχή του μεσουρανούντος πράσινου ήλιου.

Είναι καταφανής, όσο και άκομψη, η ενορχηστρωμένη προσπάθεια να πεισθεί ο κόσμος από τα κρατικά δελτία ειδήσεων ότι για τα όψιμα δεινά της Ελλάδας φταίνε κάποιοι κακούργοι κερδοσκόποι και όχι τα χάλια μας, για τα οποία είμαστε σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνοι.

Στον Έλληνα καλλιεργείται έτσι η εντύπωση ότι οι δανειστές μας (αυτοί οι απαίσιοι) έχουν, περίπου, υποχρέωση να χρηματοδοτούν χαμηλότοκα τις πελώριες οικονομικές τρύπες που εμείς δημιουργήσαμε (αν όχι να μας ξελασπώσουν, ξεπληρώνοντας οι ίδιοι τα χρέη μας).

Άλλη μια αυταπάτη που, μαζί με αυτή ότι τα χρήματα τα κλέψαν κάποιοι λίγοι (υπονοείται το μεγάλο κεφάλαιο) και όχι ότι σπαταλήθηκαν και από τους πολλούς, αποτελούν τους δύο πυλώνες ψευδαισθήσεων επί των οποίων στηρίζεται η προσπάθεια συντήρησης της αποχαύνωσης του κόσμου. Του κόσμου ο οποίος, αφού εθίστηκε στην καλοπέραση με δανεικά, τώρα - τουλάχιστον μεγάλη μερίδα του - στυλώνει τα πόδια και αρνείται να προσγειωθεί στην ζοφερή πραγματικότητα...

Tuesday, March 23, 2010

Αφηνίασε η Ελλάς και δεν κρατιέται!

"Η Ελλάδα φεύγει μπροστά κυρίες και κύριοι!" Το είπε ο γενικά συμπαθής Γιώργος στη Βουλή, προσπαθώντας (κάπως άκομψα...) να ντοπάρει ψυχολογικά εαυτόν και αλλήλους.

Σιγά ρε παιδιά, καθυστερήστε την, κρατήστε λίγο τα γκέμια, μήπως προλάβουμε να ανεβούμε κι εμείς...

Sunday, March 14, 2010

Παραμορφωτικοί φακοί

"Να τα πάρουν από αυτούς που τα 'χουν κλέψει!". Αυτή η ατάκα αναπαράγεται από στόμα σε στόμα τις τελευταίες μέρες ανά την επικράτεια. Και βεβαίως κλέφτες υπάρχουν: άνθρωποι που λόγω θέσεως επωφελήθηκαν και ιδιοποιήθηκαν δημόσιο χρήμα, από ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όμως αυτή την πιπίλα τη χώνουν στο στόμα του καθενός, γιατί βολεύει πρωτίστως αυτόν: είναι πολύ δυσάρεστο να αποδεχθεί ότι είναι και αυτός (εσύ, εγώ, ο άλλος) μέρος του προβλήματος.

Ότι δηλ. για τον ασύλληπτο ιδιωτικό δανεισμό φταίνε μεν οι πολιτικοί που δεν σε ειδοποίησαν επαρκώς για την επικείμενη έκρηξη των οφειλών των νοικοκυριών, φταίνε οι τράπεζες που σκορπίσαν χρήμα επισφαλώς και ασύδοτα, αλλά φταις και εσύ που δανειζόσουνα για να πας διακοπές, για να αγοράσεις οθόνη Plasma για το σαλόνι σου, για να πάρεις 4Χ4 (και να το παίζεις άρχοντας και large τύπος) και για να μετακομίσεις σε "καλό προάστειο".

Ότι για τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς φταίνε τα κόμματα που διόρισαν στρατιές αργόσχολων στο Δημόσιο Τομέα αλλά ο άμεσα ωφελημένος από αυτό είσαι εσύ, που ενώ πλεονάζεις απελπιστικά ως καθηγητής, έχεις βάλει την ουρά σου στο Δημόσιο, δουλεύεις από 8 έως 20 ώρες εβδομαδιαίως, κάνεις φρέσκος και τα ιδιαίτερά σου και κοροϊδεύεις την κοινωνία.

Ότι για την Ολυμπιάδα που μας καταχρέωσε πανηγύριζες και συ (και αξίωνες μάλιστα ανερυθρίαστα τον μη αποκλεισμό των αναβολισμένων αθλητών της πατρίδας σου - καθ΄ότι σε έκαναν "εθνικά υπερήφανο" - ενώ δεν σε συγκινεί ανάλογα η προοπτική η χώρα σου να βελτιώσει την παραγωγική και εξαγωγική της δυναμική, αφού αυτό χρειάζεται δουλειά και προσπάθεια και όχι δημοσιοϋπαλληλικές αργομισθίες).

Είναι χρήσιμη λοιπόν η καραμέλα "έξω οι κλέφτες". Άλλο ένα παυσίπονο - παραισθησιογόνο για όσους δεν εννοούν να παραδεχθούν ότι "δυστυχώς φταίξαμε και εμείς", ότι οι "κλέφτες" είναι σαρξ εκ της σαρκός ενός διεφθαρμένου, ράθυμου, δυσπροσάρμοστου λαού που έμαθε να ζει με δάνεια και επιδοτήσεις. Να ακουμπά με αυταρέσκεια στον μεγαλοϊδεατισμό του ενδόξου παρελθόντος χωρίς καμία στόχευση για το μέλλον, πέρα από την - με κάθε μέσο - μεγιστοποίηση της καταναλωτικής του ευχέρειας.

Και οι ψευδαισθήσεις της ύστατης στιγμής δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να επιβεβαιώνουν την βαρύτητα της καταστάσεως....

Saturday, March 13, 2010

(χωρίς) Άρτον και (με πλούσια) θεάματα

Γιατί έχω έντονη την εντύπωση ότι η όλη περιήγηση Παπανδρέου εις Ευρώπας και ΗΠΑ στήθηκε ως επικοινωνιακό κόλπο για δημιουργία εντυπώσεων στο εσωτερικό; Είμαι προκατειλημμένος;

Οι όλες διαβουλεύσεις για τον πιθανό δανεισμό της Ελλάδας με λογικότερα επιτόκια από Ευρωπαϊκούς θεσμούς - αν η πίεση στα επιτόκια από τους συνήθεις δανειστές μας συνεχισθεί - δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει σε επίπεδο υπουργών οικονομικών ή ακόμη και με μυστική διπλωματία; Και αν, έστω, έπρεπε να φανεί ότι προετοιμάζεται ευρωπαϊκή θεσμική εναλλακτική λύση, ώστε οι δανειστές μας να εκλογικεύσουν τις απαιτήσεις τους σε επιτόκια, το ταξίδι στις ΗΠΑ τι νόημα είχε; Μη μου πείτε τα περί βίζας γιατί εδώ καγχάζουμε... (Ο πολύ εύστοχος - αυτή τη φορά - Τσίπρας είπε, χαριτολογώντας, ότι τους εργαζόμενους απασχολούν οι αποδοχές τους και όχι αν θα χρειάζονται βίζα για να πάνε στην Αμερική!)

Πόσο να κόστισαν σε επίπεδο εθνικών συμφερόντων οι χειραψίες με Ομπάμα -Χίλαρυ και οι εμφανίσεις σε πλαϊνά πόντιουμ;

Thursday, March 11, 2010

What it takes...


Αν για μερικές δεν αρκεί η ευγενής φιάλη του καμπανίτη οίνου, ούτε καν τα διεθνώς αναγνωρισμένα προσόντα επαγγελματιών...


...για άλλους η ομάδα είναι το μόνο αφροδισιακό. Οι οπαδοί της ΑΕΚ σε οργασμό ευρηματικότητας!

Wednesday, March 10, 2010

Παιδιά...





Μείγμα παιδικής αθωότητας και ανατέλλουσας ανεπιτήδευτης θηλυκότητας! Τσιγγανόπουλο...

Tuesday, March 09, 2010

Mon ami Nicolas

Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Nicolas την προεδρεία στη Γαλλία, σύμπας ο ελληνικός σοσιαλισμός εύχεται, προβλέπει και ενίοτε ανακοινώνει την επικείμενη καταβαράθρωσή του. Ιδιαίτερα ο... υπαρκτός σοσιαλισμός του ΠΑΣΟΚ (ο μόνος που είχε επανειλημμένως την ευκαιρία να δείξει επί ελληνικού εδάφους τι εστί σοσιαλισμός στην πράξη) χύνει εδώ και μερικά χρόνια χολή και όξος για τον ταλαίπωρο το Νικόλα.

Από τα πρωτοκλασσάτα και δευτεροκλασσάτα στελέχη του μέχρι και την αεί σοσιαλίζουσα ΝΕΤ με την prime time παρουσιάστρια ειδήσεών της Μαρία Χούκλη και την ανταποκρίτριά της Θωμαΐδα Τάδε (προκεχωρημένο φυλάκιο της ελληνικής κοπής σοσιαλδημοκρατίας στα Ηλύσια Πεδία) - ιδιαίτερα μάλιστα την τελευταία - όλοι προβλέπουν, από την εκλογή του ήδη, μετρημένες και πικρές μέρες για τον καρδιοκατακτητή Γαλάτη. Δεν λέω βέβαια για το Mega, που τον έχει κάνει στόχο για darts...

"Οι Γάλλοι δεν τον θέλουν", "η δημοτικότητά του κατακρημνίζεται", "προβλήματα έχει στο κόμμα του", "σε σκάνδαλα έχει μπλεχτεί" κοκ. Αλλά και ο απλός κόσμος του ΠΑΣΟΚ καλή κουβέντα δεν του χρωστούσε. Οι πάντες αναμένουν και εκεί την τελική επικράτηση του σοσιαλισμού, παρ' ότι οι εις Παρισίους θεσμοθετημένοι κομματικοί του θεματοφύλακες έχουν τα κακά τους χάλια εδώ και χρόνια.

Έλα όμως που τα πράγματα γύρισαν και ήρθε η κατάσταση να κρεμόμαστε από τα... βαρίδια του Sarkozy (τα βαρίδια της διακυβέρνησής του, τα προβλήματά του στο κόμμα και στη χώρα του εννοώ, μην με παραφράζετε παρακαλώ).

Έτσι ο σκληροπυρηνικός καπιταλίστας, ο νεοφιλελεύθερος Sarkozy, ο διαπλεκόμενος, ο υπερφίαλος κοντοστούπης/θύμα γεροντοέρωτα, έγινε εν μιά νυκτί ο φίλος μας, ο άνθρωπός μας, αυτός που μας καταλαβαίνει και θα μας συμπονέσει, εκείνος που θα μας γλιτώσει από τα νύχια της σφιχτοχέρας σκύλας Μέρκελ!

Ο ψαλιδοχέρης George (παρανόμι που του ταιριάζει γάντι μετά το ψαλίδισμα μισθών και επιδομάτων που δεν θα αποτολμούσε ούτε ο πιο ανάλγητος νεοφιλελεύθερος) έκανε την σοσιαλιστική του καρδιά πέτρα και έγλυψε εκεί που το κόμμα του και ο κόσμος που το στηρίζει έφτυνε τόσα χρόνια παχειά και με αηδία. Mon ami Nicolas λοιπόν.

Πώς το είχε πει ο μπαμπάς Παπανδρέου εκείνο το αμίμητο, μετά από ένα δραματικό διάγγελμα από τηλεοράσεως; "Καληνύχτα σας".

Monday, March 08, 2010

What if...

Πώς θα αντιδρούσαν τα συνδικάτα και οι πολίτες αν η ΝΔ ήταν στη θέση του ΠΑΣΟΚ; Αν τα μέτρα που ελήφθησαν από το ΠΑΣΟΚ λαμβάνονταν από τη ΝΔ; Μια ΝΔ που προεκλογικά θα είχε πει ότι... λεφτά υπάρχουν και μετεκλογικά θα εφάρμοζε τα σκληρότερα μέτρα που γνώρισε ποτέ η σύγχρονη Ελλάδα, με άμεσα θύματα το σύνολο των μισθωτών και με παραμονή στο απυρόβλητο των μονίμως φοροδιαφευγόντων;

Μα είναι σίγουρο ότι την επαύριο της ανακοίνωσης των μέτρων θα κηρυσσόταν απεργία αορίστου διαρκείας με μόνο και αδιαπραγμάτευτο αίτημα την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών, ενώ στη βουλή το ΠΑΣΟΚ θα ωρυόταν για χονδροειδή εξαπάτηση του ελληνικού λαού και υφαρπαγή της ψήφου του.

Ενώ τώρα ανακοινώνονται 24ωρες απεργίες...

Sunday, March 07, 2010

Όχι άλλες χειραψίες...

Η εικόνα ενός πρωθυπουργού που περιφέρεται ανά την Ευρώπη από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα, επαίτης, εκλιπαρώντας για... ηθική στήριξη (δηλ. για δανεικά με λογικά επιτόκια) είναι ιδιαιτέρως αλγεινή.

Δεν θα μπορούσαν οι συνεννοήσεις να γίνουν με μυστική διπλωματία; Είναι ανάγκη να φωτογραφίζεται δίπλα σε αυτούς που ουσιαστικά ανέλαβαν την "ψιλή κυριότητα" της χώρας, έχοντας καθορίσει το ποσό που πρέπει να εξοικονομηθεί και αφήνοντας στον ίδιο την διανομή του κόστους ανά κοινωνική ομάδα;

Είναι υποχρεωμένος να δίνει συνεντεύξεις Τύπου και να απαντά σε ερωτήσεις του style "γιατί δεν πουλάτε κανένα νησί μπας και ξεχρεώσετε;";

Δεν μας φτάνει ο εξευτελισμός της δραματικής αποδόμησης των ψευδαισθήσεων δεκαετιών, δεν χορτάσαμε χλεύη, ειρωνεία και διαπόμπευση από τα 4 σημεία του ορίζοντα, δεν αρκεί που γίναμε παγκόσμιο ανέκδοτο, πρέπει να υποστούμε και την βάσανο των συμβολισμών υποτέλειας;


Εκτός αν και αυτό γίνεται για εσωτερική κατανάλωση, για να πεισθούν οι ιθαγενείς ότι με τα νέα μέτρα γίναμε ξανά "καλά παιδιά" και θα μας ψυχοπονέσουν οι "σύμμαχοί μας"...

Saturday, March 06, 2010

Η πρόοδος που κάναμε...

XXX-adult:

When it comes to anal fingering, is this




...any better than that?


Monday, March 01, 2010

Σφάξε με Αγά μ' ν' αγιάσω!

Είναι να φρίττεις με την γκαιμπελικού τύπου προπαγάνδα του Γ. Παπανδρέου στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο: "Συναντώ", είπε, "ανθρώπους στο δρόμο που με σταματούν και μου λένε: - Για την πατρίδα δίνουμε και το μισθό μας!" Προφανέστατα προετοιμασμένη και υπαγορευμένη, αυτή η δήλωση έρχεται να προλειάνει το έδαφος για την αναμενόμενη σφαγή των μισθωτών, κατά τρόπο ώστε να φαίνεται περίπου ως επιθυμητή από τα θύματά της! Χρειάζεται ασφαλώς περισσό θράσσος για να λες κάτι τέτοιο και να μην τρέμεις την καθολική χλεύη, τον διασυρμό, τον κατακλυσμό από κύματα ειρωνίας, εκρήξεως θυμού, δικαιολογημένης αγανακτήσεως.

Εγώ προτείνω λοιπόν να προχωρήσει η κατακρεούργηση των αποδοχών κατ' αρχάς με αυτούς τους ιδανικούς αυτόχειρες που συναντά κάθε μέρα ο Γιώργαρος στο δρόμο. Μήπως και μαζευτούν αυτά που λείπουν και δεν χρειαστεί να μας μαδήσουν εμάς τους υπόλοιπους φιλοτομαριστές αρνησιπάτριδες...

Γιατί όχι;

Μήπως, μαζί με τους μισθούς 13ο-14ο, μάς καταργήσουν και κανένα μήνα; Αφού η Ελλάς κατέληξε φουλ-ζημιογόνος επιχείρηση, άμα κατεβάσει ρολά ένα μήνα θα μειωθεί και η χασούρα...