Wednesday, June 30, 2010

Η Τζούλια στο Ναυτικό...

... είναι το ρεμέικ του "Αλίκη στο Ναυτικό", προς το πιο πικάντικο ("ξεκωλέ", αν μου επιτρέπετε). Αλλά προς τι η έκπληξη και η δυσφορία;

Ότι γόνοι πολιτικών και άλλων ισχυρών δημόσιων (και μη) προσώπων υπηρετούν τύποις την θητεία τους στις εσχατειές του... Λεκανοπεδίου, το ξέρουν οι πάντες (και πρώτα απ' όλους οι δημοσιογράφοι!). Και εν πάσει περιπτώσει, θα το επιδιώκαν σχεδόν όλοι, αν μπορούσαν.

Ότι "Ο Έλληνας δυό δίκαια ασκεί πανελευθέρως, συνέρχεσθαί τε και ουρείν εις όποιο θέλει μέρος", όπως διατυπώθηκε εμμέτρως από τον δηκτικότατο Σουρή, είναι επίσης πανκοίνως γνωστό.

Ότι το όλο σκηνικό κράτησε μόνον 9 λεπτά (όπως μαρτυρείται), παρ' ότι σχολιάζεται δυσμενώς από τους φλογερούς εραστές συμπατριώτες μας (αυτούς που δηλώνουν στα γκάλοπ ότι κάνουν έρωτα ίσα με 50 φορές τη βδομάδα), είναι αναμενόμενο. Πόσοι άραγε θα βαστούσαν περισσότερο με τη Τζούλια; Στο κάτω - κάτω, "money talks": ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Και αν, όπως λέγεται, συνοδευόταν από τον ατζέντη της, τι κακό βρίσκετε δηλαδή; Επαγγελματισμός, κυρίες μου και κύριοι, έτσι λέγεται αυτό!

Σας παρακαλώ, δεν θέλω σεμνοτυφίες, επικρίσεις και δράματα! Στο κάτω - κάτω ο ναύτης το τίμησε το Όπλο. Τη Τζούλια έφερε στο Πολεμικό Μουσείο, δόξη και τιμή, "ίνα συνομιλήσωσιν ερωτικώς", και όχι κανέναν τσολιά από την Προεδρική Φρουρά, που δεν πέφτει και μακριά... Πάλι καλά!

Friday, June 18, 2010

Δύσκολη επιλογή

Τι είναι άραγε λιγότερο ενοχλητικό: οι ανυπόφορες βουβουζέλες ή η καφρίλα του απαίδευτου φωνακλά που παριστάνει τον speaker και κάλυψε τον σημερινό αγώνα της Εθνικής; Αλήθεια πόσα πληρώνεται από την ΝΕΤ για τις χουλιγκανικού τύπου υπηρεσίες του;

Sunday, June 13, 2010

Στα ύψη!






Η μαγεία της πτήσης, έστω και σε εξομοιωτή! Να 'ναι καλά οι προγραμματιστές της Microsoft και όλοι αυτοί που δούλεψαν για να εξελιχθούν οι υπολογιστικές μηχανές σε τέτοιο επίπεδο ώστε να είναι δυνατή η εξομοίωση με τόση αληθοφάνεια!
Σε καμία άλλη εποχή τα όνειρα δεν γίνονταν τόσο εύκολα πραγματικότητα! Είναι απίστευτο προνόμιο να ζει κανείς στο σήμερα, τουλάχιστον στον Δυτικό Κόσμο...

Saturday, June 12, 2010

Οι γρυλισμοί του κτήνους

Αυτό το χούι με την καραμούζα στο ποδόσφαιρο ποιος θα βρεθεί να τους το κόψει; Πρέπει δηλαδή οι οπαδοί που συχνάζουν στα γήπεδα, με την αστραπιαία υιοθέτηση τέτοιων πρωτογονισμών, να μας θυμίζουν ότι στον άνθρωπο ένα επιφανειακό μόνον στρώμα κατ' επίφασιν πολιτισμού καλύπτει το ζώο και ότι αν ξύσεις λίγο το ψεύτικο επίχρισμα βγαίνει αμέσως στην επιφάνεια το κτήνος;

Thursday, June 10, 2010

Join the club

Ούγγροι: άλλος ένας λαός που δεν θέλει να καταντήσει σαν τους Έλληνες...

Θα 'πρεπε να 'χει ανοίξει η γη να μας καταπιεί...

Tuesday, June 08, 2010

Ύδωρ εξ ύδατος


(Η φωτογραφία από κινητό)

Η αφθονία των φετινών βροχοπτώσεων γεννά μερικά φωτογραφικά παράδοξα...

Sunday, June 06, 2010

Ο υπεράκτιος Άκης στο Πειθαρχικό

Θα τον διαγράψουν, λέει, τον Άκη από το ΠΑΣΟΚ. Στ΄αλήθεια, πόσο σκληρή μοίρα του επιφυλάσσουν, οι άσπλαχνοι!

Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ! Αλλά βέβαια ποιος να τιμωρήσει ποιον, που αν αρχίσουν να καρφώνουν ο ένας τον άλλο θα βγει στην επιφάνεια η αποφορά του βόρβορου που κρυβόταν επιμελώς όλα αυτά τα χρόνια...

Μόνον οι αφελείς, νομίζω, πιστεύουν ότι θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί (ποιοι να πρωτοτιμωρηθούν άλλωστε;). Απλούστατα πάμε για συγκάλυψη διά των αποκαλύψεων, όπου η οργή αυτών που καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό θα εκτονωθεί με καταιγισμό δημοσιοποίησης σκανδάλων, δημοσιοποίησης που θα υπέχει θέση ποινικού κολασμού (ο οποίος δεν θα έρθει ποτέ). Δημοσιοποίησης που θα παίξει ρόλο "κάθαρσης", όταν μετά από κάποιο εύλογο αριθμό αποκαλύψεων - οι οποίες θα "κάψουν" μερικά κομματικά στελέχη - το κοινό θα κορεστεί. Και τότε, οι υπόλοιποι "αλώβητοι" θα αναλάβουν τη σωτηρία του Έθνους.

Τρομάρα μας!

Thursday, June 03, 2010

Νόσος ΠΑΣΟΚ

Παρακολουθώ τη λογική των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (κοινώς πασοκτζήδων): Αν τους πεις για τα επιβεβαιωμένα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, το γυρίζουν στο "όλοι ίδιοι είναι". Αλλά όταν μυρίζει εμπλοκή προσώπων της ΝΔ, τότε καταριούνται βέβαια την επάρατο Δεξιά και μόνον αυτή ("την Δεξά", που έλεγε και ο εκσυγχρονιστικός Κινέζος, επί ημερών του οποίου εκσυγχρονίσθηκε πρώτα απ' όλα η μίζα). Και όταν τους επισημαίνεις το μέγεθος και την βιαιότητα των τελευταίων ανατροπών πάσης φύσεως που αφορούν τα οικονομικά των Ελλήνων πολιτών και αποφασίσθηκαν από το... σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, τις βρίσκουν απαραίτητες και αναπόφευκτες.

Το τι αντιδράσεις θα προκαλούσαν στη βάση του ΠΑΣΟΚ τα μέτρα αυτά, αν τυχόν λαμβάνονταν από τη ΝΔ, ο καθείς χωρίς παρωπίδες το αντιλαμβάνεται. Δεν ήξερε ο εύσωμος αρχηγός της... λαϊκής Δεξιάς που την έκανε για σουβλάκια;

Η ίδια νοσηρή νοοτροπία απαντάται λίγο - πολύ στους οπαδούς όλων των κομμάτων, δείγμα του ότι η σταθερή υποστήριξη ενός κόμματος από κάποιο ψηφοφόρο έχει σαφείς χαρακτήρες τυφλού γηπεδικού οπαδισμού. Αλλά μου φαίνεται ότι στο... Κίνημα το παρακάνουν!

Tuesday, June 01, 2010

A short one

Aνέκδοτο:

Χθες σταμάτησα σ' ενα βενζινάδικο και ζήτησα 10 ευρώ βενζίνη.

Κι ο βενζινάς με ρώτησε:
- Είναι μεγάλος ο λεκές;