Friday, June 01, 2007

Ο ομφαλός του κόσμου...

Επί εποχής παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ προσπαθούσαν αν μας πείσουν ότι από τα χείλη του Ανδρέα και τις αποφάσεις του για συμμετοχή στο κίνημα των αδεσμεύτων και σύμπλευση με Άραβες κρεμόταν όλη η υφήλιος (θυμάμαι και τα πετροδολάρια που θα έρρεαν πακτωλός...).

Επί σημιτικού ΠΑΣΟΚ μας έλεγαν ότι σύμπας ο δυτικός κόσμος στέκεται σαστισμένος να απορεί με το θαύμα της ισχυρότατης ελληνικής οικονομίας με την αλματώδη ανάπτυξη.

Σήμερα, εξακολουθούμε να πιστεύουμε μερικοί ότι η Ελλαδίτσα είναι ο ομφαλός του κόσμου. Το παρακάτω από πρωτοσέλιδο της Απογευματινής 01/06/2007:



Ο πανίσχυρος Poutin ζητεί (μήπως εκλιπαρεί κιόλας;) την παρέμβαση της Ελλάδας για να αποφευκτεί ένας νέος παγκόσμιος ψυχροπολεμικός κύκλος. Και απευθύνεται, λέει, για τον πολύ σοβαρό αυτό σκοπό σε πρόσωπο με θεσμικά περιορισμένες αρμοδιότητες (για να μην πούμε διακοσμητικού χαρακτήρα) στο πολίτευμά μας.

"Κόψε κάτι ρε μεγάλε!", που θα 'λεγε και κάποιος ανώνυμος λαϊκός τύπος...

2 comments:

squarelogic said...

χα,χα γελασαμε παλι σημερα!

τωρα που ο Πουτιν εξασαφαλισε την υποστηριξη του προεδρου Παπουλια ποιος τον πιανει...

το comment moderation μου φαινεται λιγο υπερβολικο αν μου επιτρεπεις μετα απο 1 σχολιο so and so...

Univers said...

Να σου πω, για την moderation θα το σκεφτώ.

Πάντως δεν επιδιώκω (πώς θα ήταν δυνατόν άλλωστε με ακραίες για τα ελληνικά δεδομένα θέσεις και έντονη πολιτική χροιά στα περισσότερα posts) να συγκεντρώσω πλήθος σχολίων. Και πάντως δεν μου είναι επιθυμητό να διανθιστεί η σελίδα των σχολίων με σχόλια αγανακτισμένων και εκνευρισμένων σχολιαστών που δεν διατηρούν την νηφαλιότητα ή δεν έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν κοσμίως και συντεταγμένα.