Saturday, May 08, 2010

Θεσμοθετημένη αλητεία

Η τραγική Παπαθανασοπούλου ήταν έγκυος στον 4ο μήνα... Αυτή και οι συνάδελφοί της πλήρωσαν με τη ζωή τους την ανοχή (από μέρους της ελληνικής κοινωνίας, απ' όλους εμάς) της αλητείας των ψευδοεπαναστατών επί τριάντα χρόνια. Πλήρωσαν τις ονειρώξεις της λεγόμενης γενιάς του Πολυτεχνείου, η οποία τις ιδεολογίες περί ιστορικού υλισμού τις μετασχημάτισε σε κυνήγι της ατομικής ηδονοθηρίας, εξαργυρώνοντας και με το παραπάνω την ψευτοαντίσταση της πλάκας στην στρατιωτική δικτατορία (όλοι ξέρουμε ότι ελάχιστοι αντιστάθηκαν και οι ασύγκριτα περισσότεροι όχι απλώς έσκυψαν το κεφάλι αλλά σήκωσαν και τις παντιέρες της... Εθνοσωτηρίου).

Αυτή η καταστροφική γενιά επέβαλε την δική της ερμηνεία της ιστορίας (ως καθυστερημένη ρεβάνς του Εμφυλίου), το δικό της αλλοπρόσαλλο φαντασιακό (που την εξυπηρετούσε για να εμφανίζεται ως γενιά ηρώων και να βυθίζει ανενόχλητη κάθε χρόνο και πιο βαθειά τα δόντια της στη γλυκιά σάρκα του Κράτους) και ανέθρεψε τις γενιές που ακολούθησαν με την φαντασίωση ότι προετοιμάζονται να αντικρούσουν μια νέα δικτατορία. Αυτή η γενιά διέλυσε κάθε ιεραρχία και κάθε θεσμό αξιολόγησης, επιβάλλοντας την εξίσωση προς τα κάτω.

Αυτή η μοιραία γενιά διέλυσε την παιδεία και δημιούργησε το τερατούργημα του Ασύλου, που ακόμα και σήμερα δεν τολμάει να το ακουμπήσει κανείς. Αυτή η γενιά εξέθρεψε την ανοχή του ελληνικού λαού απέναντι στην Τρομοκρατία. Αυτή η γενιά κατέφαγε τις επιδοτήσεις (τα "πακέτα") και τις μετέτρεψε σε βίλες (κατατρώγοντας και τα δάση), σε κότερα και σε Καγιέν. Αυτή η γενιά δημιούργησε το νομοθετικό πλαίσιο για να γεμίσει η χώρα με συνταξιούχους ετών πενήντα. Αυτή η γενιά ρήμαξε - και δίδαξε στους επόμενους πώς να ρημάξουν - την Ελλάδα.

Και κάτι άλλο: Αν ήταν στο Δημόσιο, η τραγική υπάλληλος θα βρισκόταν πιθανότατα στο σπίτι της με χαρτί από γυναικολόγο ως "απειλούμενη κύηση"...