Saturday, September 12, 2009

Κρίσιμες εποχές

Σκούρα τα πράγματα στην οικονομία... Το ανακάλυψε εσχάτως η ΝΔ της... ήπιας προσαρμογής. Η ΝΔ της... ανθεκτικής οικονομίας, η οποία και υπήρξε η φυσική μετεξέλιξη της... ισχυρής οικονομίας του Σημίτη. Λόγοις και έργοις...

Και ανακάλυψε η ΝΔ και την ανάγκη να παταχθεί το τέρας της φοροδιαφυγής. Λες και έπρεπε να έρθει η κρίση για να καταστεί αυτό κατανοητό και αναγκαίο.

Στριμώξανε λοιπόν τα πράγματα και χρειάζονται εκλογές για να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός. Υπάρχουν όμως και ορισμένα κατεπείγοντα μέτρα, που δεν μπορούν να περιμένουν την έκβαση της εκλογικής αναμετρήσεως. Η αποφασιστικότητα εδώ μετράει και ο χρόνος είναι πολύτιμος.

Γι' αυτό και περνάει με "πράξη νομοθετικού περιεχομένου" το μέτρο της απόσυρσης των παλαιών Ι.Χ. Για να βοηθηθούν οι βιομηχανίες αυτοκινήτων της... Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας, Κορέας κ.ο.κ. Να πάρουν (και άλλη μια) ανάσα και οι ενθάδε κείμενες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, εκ των στυλοβατών του δυναμισμού και της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Γιατί στην Ελλάδα μπορεί να υπάρχει πολιτική κρίση, αλλά το κράτος λειτουργεί και οι μακρόπνοες εμπνευσμένες πολιτικές στήριξης της οικονομίας δεν περιμένουν τα αποτελέσματα των κάλπεων για να εφαρμοσθούν.