Wednesday, February 10, 2010

Σιγά αγάπη μου, με το μαλακό!

Ότι το κατεπείγον "ξελάσπωμα" της οικονομίας θα επιχειρείτο με επίθεση σε εισοδήματα που δεν είναι δυνατόν να αποκρυβούν το είχαμε, δα, μαντέψει: αυτή είναι η εύκολη λύση, και αν βάλεις και ολίγον σοσιαλισμό μέσα ("δεν θα θιγούν οι χαμηλόμισθοι") το κάνεις το πακέτο εύπεπτο καταπότιο και το σερβίρεις προς άμεση κατανάλωση (ιδιαίτερα όταν τα ΜΜΕ κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο).
Αλλά τηρείστε τουλάχιστον και λίγο τα προσχήματα! Λίγο τακτ δεν βλάπτει! Ανακοινώστε για τα μάτια του κόσμου, πρώτα, κάποια αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης που να προϊωνίζονται έστω αναιμική φορολόγηση "όσων σκανδαλωδώς φοροδιαφεύγουν" (όχι όλων, για τ' όνομα του Θεού, μην τυχόν θιγεί η πλατειά μάζα των ψηφοφόρων-φοροφυγάδων, απλά των εξόφθαλμων περιπτώσεων!). Και ακολούθως περιβουτάτε με την ησυχία σας τους μισθωτούς, που είναι και ο σκοπός σας εξ αρχής!
Μπα, κουβέντα γι' αυτά. Ουκ έχομεν χρείαν προσχημάτων! Βουρ στο ψητό: πρεμούρα για την καταλήστευση των μισθωτών! Για τους υπόλοιπους; Ε, αν οι μισθωτοί ξαμοληθούν και το κυνηγήσουν το θέμα με τις αποδείξεις, τότε κάτι μπορεί να πληρώσουν και αυτοί...
Η κατακλείδα των ανακοινωθέντων μέτρων, η συμπύκνωση του κρατικού κυνισμού με σοσιαλιστική στάμπα: Σε ένα ελευθεροεπαγγελματία - συστηματικό φοροφυγά που βγάζει 100.000 € ετησίως και δηλώνει 12.000 θα αρκούν 1.200 € σε αποδείξεις για να "καθαρίσει", για να μην πληρώσει δεκάρα τσακιστή στην Εφορία, να περάσει απλώς μια βόλτα, για.. ένα γεια. Σε έναν ταλαίπωρο που υποχρεούται από μισθωτές υπηρεσίες να δηλώνει 30.000 € ετήσιο εισόδημα θα χρειάζονται αποδείξεις 9.000 € για εξασφαλίσει απλώς και μόνον το αφορολόγητο των πρώτων 12.000 € του. Ξόδευε και μη ερεύνα... Αυτό θα πει κοινωνική δικαιοσύνη σοσιαλιστικής εμπνεύσεως!