Sunday, March 28, 2010

Κανένας ζημιοσκόπος, ρε παιδιά, να μας δανείσει...

Η Κρατική Τηλεόραση αρχίζει πάλι να θυμίζει σε θέματα προπαγάνδας (τηρουμένων των αναλογιών, δεν είμαστε πια στην περίοδο ακμής του Παπανδρεϊσμού) την εποχή του μεσουρανούντος πράσινου ήλιου.

Είναι καταφανής, όσο και άκομψη, η ενορχηστρωμένη προσπάθεια να πεισθεί ο κόσμος από τα κρατικά δελτία ειδήσεων ότι για τα όψιμα δεινά της Ελλάδας φταίνε κάποιοι κακούργοι κερδοσκόποι και όχι τα χάλια μας, για τα οποία είμαστε σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνοι.

Στον Έλληνα καλλιεργείται έτσι η εντύπωση ότι οι δανειστές μας (αυτοί οι απαίσιοι) έχουν, περίπου, υποχρέωση να χρηματοδοτούν χαμηλότοκα τις πελώριες οικονομικές τρύπες που εμείς δημιουργήσαμε (αν όχι να μας ξελασπώσουν, ξεπληρώνοντας οι ίδιοι τα χρέη μας).

Άλλη μια αυταπάτη που, μαζί με αυτή ότι τα χρήματα τα κλέψαν κάποιοι λίγοι (υπονοείται το μεγάλο κεφάλαιο) και όχι ότι σπαταλήθηκαν και από τους πολλούς, αποτελούν τους δύο πυλώνες ψευδαισθήσεων επί των οποίων στηρίζεται η προσπάθεια συντήρησης της αποχαύνωσης του κόσμου. Του κόσμου ο οποίος, αφού εθίστηκε στην καλοπέραση με δανεικά, τώρα - τουλάχιστον μεγάλη μερίδα του - στυλώνει τα πόδια και αρνείται να προσγειωθεί στην ζοφερή πραγματικότητα...