Sunday, May 02, 2010

Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά

Σε ένα λογύδριο υπό μορφήν διαγγέλματος (όπου το περίλυπο ύφος δεν έκρυβε την αμηχανία ενός ολόκληρου πολιτικού κόσμου μπροστά στο... τράβηγμα του αυτιού, τον εξευτελισμό και την επιβολή ασφυκτικών πλαισίων πολιτικής από τους ποικιλόνυμους εξωχώριους παράγοντες) ο Παπανδρέου μίλησε για την κατεπείγουσα ανάγκη ενός "νέου πατριωτισμού".

Γιατί δηλαδή, ο "παλιός" δεν θα τους έκανε, στην ανάγκη; Αλλά, βέβαια, τον "παλιό πατριωτισμό" τον ξεθεμελίωσαν από την ελληνική κοινωνία με συστηματικές προσπάθειες 30 χρόνων και την θέση του πήρε η καλοπέραση, η ηδονοθηρία, ο ωχαδερφισμός και η ιδιώτευση. Άμε να βρεις τώρα πατριωτισμό (παλιό ή καινούργιο) στο και πέντε...

(Βέβαια, ο πατριωτισμός είναι θέμα παιδείας, όπως και τόσα άλλα. Οπότε, με εκπαιδευτικούς 4 φορές περισσότερους απ' όσους μας χρειάζονται, και μάλιστα βλαστήματα αυτής ακριβώς της... πολλαπλώς εποικοδομητικής 30ετίας, εγώ κοιμάμαι ήσυχος για την επιτυχία του εγχειρήματος μεταλαμπάδευσης πατριωτισμού στα ελληνόπουλα. Είμαστε αναμφίβολα σε καλό δρόμο...)