Thursday, June 03, 2010

Νόσος ΠΑΣΟΚ

Παρακολουθώ τη λογική των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (κοινώς πασοκτζήδων): Αν τους πεις για τα επιβεβαιωμένα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, το γυρίζουν στο "όλοι ίδιοι είναι". Αλλά όταν μυρίζει εμπλοκή προσώπων της ΝΔ, τότε καταριούνται βέβαια την επάρατο Δεξιά και μόνον αυτή ("την Δεξά", που έλεγε και ο εκσυγχρονιστικός Κινέζος, επί ημερών του οποίου εκσυγχρονίσθηκε πρώτα απ' όλα η μίζα). Και όταν τους επισημαίνεις το μέγεθος και την βιαιότητα των τελευταίων ανατροπών πάσης φύσεως που αφορούν τα οικονομικά των Ελλήνων πολιτών και αποφασίσθηκαν από το... σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, τις βρίσκουν απαραίτητες και αναπόφευκτες.

Το τι αντιδράσεις θα προκαλούσαν στη βάση του ΠΑΣΟΚ τα μέτρα αυτά, αν τυχόν λαμβάνονταν από τη ΝΔ, ο καθείς χωρίς παρωπίδες το αντιλαμβάνεται. Δεν ήξερε ο εύσωμος αρχηγός της... λαϊκής Δεξιάς που την έκανε για σουβλάκια;

Η ίδια νοσηρή νοοτροπία απαντάται λίγο - πολύ στους οπαδούς όλων των κομμάτων, δείγμα του ότι η σταθερή υποστήριξη ενός κόμματος από κάποιο ψηφοφόρο έχει σαφείς χαρακτήρες τυφλού γηπεδικού οπαδισμού. Αλλά μου φαίνεται ότι στο... Κίνημα το παρακάνουν!