Wednesday, July 07, 2010

ΝΕΤ - Ειδήσεις: Το LSD της κρίσης

Το Κρατικό τηλεοπτικό φερέφωνο του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί αόκνως να διαχειριστεί τον θυμό των πολιτών για τα χονδροειδή προεκλογικά ψεύδη του κόμματος, που βρέθηκαν σε πλήρη αναντιστοιχία με τα μετεκλογικά πεπραγμένα του στην οικονομία. Το βασικό, όμως, δίπτυχο επιχείρημα (1ον: "δεν είδαμε, δεν ξέραμε" - 2ον: "η ΝΔ φταίει για την κατρακύλα, το ΠΑΣΟΚ είναι λευκή περιστερά") καταρρέει στην συνείδηση των έστω και εσχάτως αφυπνισθέντων Ελλήνων, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, που καταγράφουν μια άνευ προηγουμένου αποστασιοποίηση του εκλογικού σώματος από τα δύο μεγάλα (αλλά και από τα μικρότερα) κόμματα: 40% δεν προσδιορίζει τι θα ψήφιζε σε τυχόν εκλογές.

Έτσι, λοιπόν, η νέα γκαιμπελικού τύπου προπαγάνδα έχει σκοπό να πείσει ότι ήδη η χώρα τάχα βλέπει το φως στην άκρη του τούνελ, ότι η οικονομία ανακάμπτει (!). Είναι απίστευτης θρασύτητας η εμμονή στον συνεπή προπαγανδισμό αυτής της νέας χονδροειδούς τερατολογίας: Οι εκφωνητές του μεγάλου βραδυνού Δελτίου συνεπικουρούμενοι από την... αποσπασμένη στην Αυλή της Ιπποκράτους Βάλια Πετούρη παραληρούν αναπαράγοντας πότε τις παιδαριώδεις αναλύσεις του Μεγάλου Φορομπήχτη Παπακωνσταντίνου και πότε τις υπαγορευμένες από άλλους δηλώσεις ή τις ιδίας εμπνεύσεως ασύντακτες εκθέσεις ιδεών του Μεγάλου Αρχηγού, σύμφωνα με τις οποίες τα πρώτα σημεία της ανάκαμψης έχουν ήδη φανεί!

Τώρα πώς μια οικονομία σε διάλυση, βαθύτατα χρεωμένη και με επιεικώς αναιμικές παραγωγικές δομές, όπως η ελληνική, ανακάμπτει ενώ ακόμα δεν πάρθηκαν καλά - καλά τα μέτρα (και ετοιμάζονται Κύριος οίδε πόσα ακόμα), πώς η ελληνική οικονομία συνέρχεται κιόλας ενώ άλλες πολύ ισχυρότερες - με προβλήματα δημοσιονομικά κυρίως και όχι παραγωγικότητας - είδαν δειλά την αναστροφή μόνον αφού πέρασαν κάποια χρόνια από την λήψη μέτρων, ε αυτό πλέον πρέπει να καταταγεί στα Μεγάλα Θαύματα, τα προορισμένα να διευρύνουν τα όρια και της Ελληνικής, ακόμη, Μεταφυσικής.

Τα νούμερα που παρουσιάζει ο Μέγας Φορομπήχτης είναι προϊόν μαγειρέματος και απόκρυψης στοιχείων. Η περιστολή των δαπανών (πέρα από την καταλήστευση μισθών και επιδομάτων) έχει επιτευχθεί με το να καθυστερεί το κράτος να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του. Ο ντόρος που έγινε με στοχοποίηση επαγγελματικών ομάδων για φοροδιαφυγή είναι αμφίβολο αν θα οδηγήσει σε αναδρομική φορολόγηση των κερδών που έχουν διαφύγει της φορολόγησης κατά το παρελθόν. Όσο για την περίφημη αύξηση της κατανάλωσης, που περιχαρής διατυμπανίζει ο Φορομπήχτης, είναι αποτέλεσμα του ότι (καλώς) ζητούνται και δίνονται περισσότερες αποδείξεις. Κατά τα άλλα, όλοι στο εμπόριο γνωρίζουν ότι η κατανάλωση έχει στην πραγματικότητα βυθιστεί.

Όχι άλλα σοσιαλιστικά ψευδαισθησιογόνα! Δεν μασάμε πράσινο κουτόχορτο!


Σημ.: Σχετικό και το σχόλιο του Γ. Μαντέλα στην Καθημερινή σήμερα. Χτύπησε στο μάτι και άλλων η θρασύτατη προπαγάνδα του Κινήματος...