Sunday, September 12, 2010

Νονός

Κινούμενος από συσσωρευμένη αηδία για τα δείγματα λόγου και έργου του ΠΑΣΟΚ, από ογκούμενη απέχθεια για το ύφος του πασοκικού ιδιώματος από καταβολής του... Κινήματος, από θυμό για την συμπαιγνία των ΜΜΕ (που δημιούργησαν ατμόσφαιρα μεταμεσονύκτιου θρίλλερ, λες και ο ανασχηματισμός θα μας γεννούσε το χρυσό αυγό) αλλά και λόγω του προκεχωρημένου της ώρας (άλλη κωμωδία κι αυτή), προτίμησα να μην παρακολουθήσω την ολονυκτία εκφώνησης των υπουργείων και του εσμού των νέων λειτουργών τους.

Μ' αυτά και μ' αυτά, όμως, συγκράτησα από τις ειδήσεις της επόμενης ημέρας μόνον τα βαφτίσια του υπουργείου Ναυτιλίας και μου διέφυγε τελείως πληθώρα μετονομασιών υπουργείων, για την οποία δεν είμαι σε θέση να σας πω αν έλαβε χώρα στον παρόντα ανασχηματισμό ή (το πιθανότερο) χρονολογείται από αναλήψεως της εξουσίας από τον ΓΑΠ.

Τα διαβάζω σήμερα στην στήλη του Παντελή Μπουκάλα στην Καθημερινή: Υπουργείο Υγείας, Άθλησης και Διατροφής, Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και (φυσικά) Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Άξιον τέκνον ενδόξου πατρός λοιπόν ο ΓΑΠ...


(Παρεμπιπτόντως, το σχόλιο του Π. Μπουκάλα είναι εξαιρετικά απολαυστικό)