Friday, September 16, 2011

CDS by Beny

Το διάβασα στον Χασοδίκη και έμεινα έκπληκτος από την διαστροφική στρεψοδικία του πληθωρικού Μπένυ. Σε όσους από αηδία απέχουν από την στενή παρακολούθηση της τρέχουσας ειδησεογραφίας: διαβάστε το κείμενο, για να μάθετε γιατί το νέο χαράτσι στα ακίνητα ονομάσθηκε "τέλος" και όχι "φόρος".

Και να 'ταν μόνο αυτό!... Θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα, όταν στην αιτιολόγηση της ανταποδοτικότητας (απαραίτητο στοιχείο σε κάθε "τέλος") αναφέρεται ότι... και βεβαίως είναι ανταποδοτικό το χαρατσο-τέλος, "καθώς επιβάλλεται σε περιουσία της οποίας η πραγματική αξία εξαρτάται απολύτως από την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων". Όπως σχολιάζει σαρκαστικά ο Χασοδίκης, "είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της νομικής επιστήμης που η ύπαρξη ενός Κράτους προβάλλεται ως ανταποδοτική υπηρεσία της Διοίκησης προς τους πολίτες, αντί για στοιχειώδη και πρωταρχική υποχρέωσή της, όπως είναι". Πληρώνουμε δηλ. εφ' εξής ΔΕΗ όχι μόνον για να 'χουμε ρεύμα, δημοτικές υπηρεσίες και κρατική τηλεόραση, αλλά και για να υφίσταται κράτος και ατομική ιδιοκτησία!

Αμ και να ΄ταν μόνο αυτό!... Από τον σχολιαστή pølsemannen θα μάθετε ότι το νέο χαρατσο-τέλος είναι κατά Μπένυ πολύ πιο εξευγενισμένο απ' ό,τι η άθλια αντικυβερνητική προπαγάνδα θέλει να το παρουσιάζει και οπωσδήποτε κατά τι ευγενέστερο από ένα... ταπεινό ανταποδοτικό τέλος: είναι, στην πραγματικότητα, αγορά ασφαλίστρων κινδύνου για την ακίνητη περιουσία σας - και μάλιστα σε άκρως δελεαστικές τιμές!!! Ναι, όπως το ακούτε, ειπώθηκε από τον ευρηματικότατο αντ' Αυτού!

Όπως βλέπετε, λοιπόν, οι ευφάνταστοι πρώην τριτοδρομικοί σοσιαλιστές (και νυν νεοταξικοί ρεαλιστές των αγορών) θέλουν να μας πουλήσουν το νέο χαράτσι ως ανταποδοτικό τέλος και ως ασφάλιστρο κινδύνου μαζί. Ωσάν να μην έφτανε που ζητούν να το πληρώσουμε, πρέπει να καμωνόμαστε πως μας αρέσει κιόλας!

Δεν έχουν λοιπόν δίκιο οι αναρχικοί που λένε (μετά συγχωρήσεως)"φάτε σκατά, κερνάει το Κράτος";