Tuesday, November 09, 2010

Άμπρα κατάμπρα!

"Αυτοδιοικητική" θέλει την ψήφο το ΠΑΣΟΚ στον β' γύρο των εκλογών. Στον πρώτο γύρο τους βόλευε η "πατριωτική", η ψήφος με "το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι" (που θα 'λεγε και ο Καβάφης), το "ο μη μεθ' ημών, καθ' ημών", το "Παπανδρέου ή χάος". Αυτά μέχρι χθες.

Τώρα όμως άλλαξαν τα πράγματα. Ο Μεγάλος Αρχηγός δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, αγνοήθηκαν οι μελοδραματικές του εκκλήσεις. Τον γράψανε οι εκλογείς (εκεί που δεν πιάνει το μελάνι), τους γράφει και αυτός. Δεν θα κάνει εκλογές, το 'λεγε έτσι γι' αστείο βρε αδερφέ!

Τώρα πρέπει, μέσα σε μία εβδομάδα (με το που κούνησε το μαγικό ραβδάκι ο Πεταλωτής ο Φουσκομάγουλος), οι ψηφοφόροι να αλλάξουν τρόπο σκέψης, καθ' υπαγόρευσιν των φωστήρων της ΠΑΣΟΚικής γκαιμπελικής προπαγάνδας. Να αφήσουν την "μεγάλη εικόνα", τα μείζονα πολιτικά μηνύματα κατά μέρος και να κοιτάξουν ποιος θα βουλώσει καλύτερα τις λακούβες της γειτονιάς τους. Κάτι που είχαν παρακινηθεί να αγνοήσουν ή να αντιπαρέλθουν στον α' γύρο. Γιατί; Γιατί έτσι! Για τους νοητικά υστερούντες αποφασίζουν άλλοι.

Η σκοπιμότητα είναι προφανής σε μη μικρόνοες. Το ΠΑΣΟΚ φοβάται ότι το αντιμνημονιακό μένος των αριστερών ψηφοφόρων, αν συνεχίσουν να σκέφτονται με το δίλημμα "μνημόνιο ή μη μνημόνιο" (δίλημμα που αποδέχθηκε και ενστερνίσθηκε το ΠΑΣΟΚ), θα τους οδηγήσει να στοιχισθούν κατ' ανάγκην πίσω από τους υποψηφίους της... αντιμνημονιακής (τρομάρα της...) ΝΔ. Ο κίνδυνος είναι ορατός. Οπότε τέρμα τα μεγάλα διλήμματα, πίσω στις λακούβες.

Προφανώς έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε κοπάδι ζωντανών. Ή ίσως σε αρκούδες που χοροπηδούν άκεφα ανάλογα με το τι ρυθμό αυτοί βαράνε στο ντέφι τους. Ή μήπως έτσι είναι κιόλας;