Thursday, October 20, 2011

Your money or your life!

Το ότι το σύνταγμα κατήντησε από τους (και συνταγματολόγους) νομοθετούντες του ΠΑΣΟΚ χαρτί τουαλέττας το υποψιάζεται πλέον ο κάθε πολίτης με στοιχειώδη ευθυκρισία, έστω και αν δεν έχει νομική κατάρτιση. Δεν χρειάζεται δα και πολύ σκέψη για να καταλάβεις ότι, στην πρεμούρα τους να εισπράξουν τεράστια ποσά την τελευταία στιγμή, γράφουν και σβήνουν με τα πόδια νόμους και διατάξεις, (παρα-)βιάζοντας λογική και Σύνταγμα.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη κατάρτιση για να αντιληφθείς ότι τα εφευρήματα της τελευταίας στιγμής για να κλείσει το ταμείο και να καλυφθεί η χρόνια τραγική ανικανότητα σύλληψης της φοροδιαφυγής και η συνεχιζόμενη αιμορραγία από τις κρατικές σπατάλες, αυτά τα αναδρομικά χαράτσια που βαφτίζονται "αλληλεγγύης", "ασφάλιστρα κινδύνου της ακίνητης περιουσίας" και ό,τι άλλο ευφάνταστο γεννά ο διεστραμμένος νους του Μπένυ, όλες αυτές η δίκην κεφαλικού φόρου αφαιμάξεις που εφαρμόζονται ή προγραμματίζονται έχουν πολύ αμφίβολη συνταγματική νομιμοποίηση σε μια φυσιολογικώς λειτουργούσα Πολιτεία και καλύπτονται πίσω από το θολό τοπίο μιας κατάστασης "εκτάκτου ανάγκης", στην πραγματικότητα μιας περιόδου πολιτικής ανωμαλίας.

Αλλά αν κανείς χρειάζεται και επιστημονική άποψη, ιδού τοιαύτη, εκ της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής εκπορευόμενη. Αφορά το colpo grosso με τις αποδείξεις, εμπνεύσεως του σαδιστή φορομπήχτη Μπένυ, που συμπυκνώνεται στην φράση: "Ξοδεύετε, σας τα παίρνω - δεν ξοδεύετε, σας τα αρπάζω!"

Ιδού λοιπόν τι λέει η εν λόγω επιτροπή για το εξωφρενικό πέναλτυ μη κατανάλωσης:
"Ως προς το ζήτημα της επιβολής φόρου με συντελεστή 10% επί του ποσού που οι προσκομιζόμενες αποδείξεις δαπανών του φορολογουμένου υπολείπονται σε αξία του ενός τετάρτου (ποσοστό 25%) του ατομικού εισοδήματός του (και μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ), παρατηρείται ότι, σύμφωνα προς το άρθρο 78 παρ. 1 του Συντάγματος, αντικείμενο του φόρου μπορεί να είναι το εισόδημα, η περιουσία ή οι δαπάνες και οι συναλλαγές του φορολογουμένου. Εν προκειμένω, ο επιβαλλόμενος φόρος ενδεχομένως δεν βρίσκεται σε αρμονία με την ανωτέρω διάταξη, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να επιβάλλεται επί του εισοδήματος, της δαπάνης ή της περιουσίας, αλλά επί της μη διενέργειας δαπάνης, η οποία δεν μπορεί, κατά τα ανωτέρω, να αποτελεί αντικείμενο φόρου."

Βέβαια αυτά είναι ψιλοπράγματα για τον Μπένυ. Λίγη παρλαπίπα με μελό ύφος ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τις κρίσιμες στιγμές που περνάει το Έθνος, άντε και λίγη τσόντα από δυσμενή διεθνή συγκυρία, κλονιζόμενη πολιτικά Ευρώπη και τα τοιαύτα (λες και του ζήτησε κανένας ξένος τη γνώμη για τα της Γηραιάς Ηπείρου... - εδώ και για τα δικά μας συνεδριάζουν ερήμην μας) και ιδού λόγος να παρακαμφθεί οποιοδήποτε εμπόδιο, ακόμα και συνταγματικό. Στην ανάγκη, με κάποιες προειδοποιήσεις και απειλές οικονομικής φύσεως προς τους δικαστές από υψηλόβαθμα χείλη, τα πράγματα μπορούν να γίνουν ευκολότερα...